ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντεχνία τ/κ γιατρών: Ασαφές το ποιες εξετάσεις πρέπει να γίνονται για την «υπηκοότητα»

Συντεχνία τ/κ γιατρών: Ασαφές το ποιες εξετάσεις πρέπει να γίνονται για την «υπηκοότητα»

Τους λόγους για τους οποίους δεν εφαρμόζονται οι «κανονισμοί» που αφορούν στην «υπηκοότητα» εξήγησε η συντεχνία των τ/κ γιατρών (Tıp-İş) με επιστολή στον «υπουργό υγείας» Αλί Πιλλί.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στον τ/κ Τύπο αναφέρεται ότι η συντεχνία σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι πρέπει να είναι ξεκάθαρο ποιες εξετάσεις πρέπει να πραγματοποιεί ο γιατρός στον τομέα του σε σχέση με τη διαδικασία των εκθέσεων που ετοιμάζονται για παραχώρηση «υπηκοότητας». Προσθέτει ότι μέχρι σήμερα δεν της έχει κοινοποιηθεί ή γνωστοποιηθεί ποιες εξετάσεις πρέπει να γίνονται για τον σκοπό αυτό και ότι στο άρθρο 8(1) (D) του περί «υπηκοότητας νόμου» 25/1993 σημειώνεται μόνο ότι το άτομο στο οποίο θα παραχωρηθεί η «υπηκοότητα» δεν πρέπει να συνιστά κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με την συντεχνία, το εν λόγω άρθρο δεν ρυθμίζει το ποιες εξετάσεις πρέπει να γίνονται κατά την διαδικασία παραχώρησης «υπηκοότητας».

Η συντεχνία ρωτά ποιες εξετάσεις πρέπει να γίνονται, ποιες ασθένειες πρέπει να αναζητούνται και ποιες ασθένειες συνιστούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top