ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντεχνία τ/κ γιατρών: Ασαφές το ποιες εξετάσεις πρέπει να γίνονται για την «υπηκοότητα»

Συντεχνία τ/κ γιατρών: Ασαφές το ποιες εξετάσεις πρέπει να γίνονται για την «υπηκοότητα»

Τους λόγους για τους οποίους δεν εφαρμόζονται οι «κανονισμοί» που αφορούν στην «υπηκοότητα» εξήγησε η συντεχνία των τ/κ γιατρών (Tıp-İş) με επιστολή στον «υπουργό υγείας» Αλί Πιλλί.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στον τ/κ Τύπο αναφέρεται ότι η συντεχνία σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι πρέπει να είναι ξεκάθαρο ποιες εξετάσεις πρέπει να πραγματοποιεί ο γιατρός στον τομέα του σε σχέση με τη διαδικασία των εκθέσεων που ετοιμάζονται για παραχώρηση «υπηκοότητας». Προσθέτει ότι μέχρι σήμερα δεν της έχει κοινοποιηθεί ή γνωστοποιηθεί ποιες εξετάσεις πρέπει να γίνονται για τον σκοπό αυτό και ότι στο άρθρο 8(1) (D) του περί «υπηκοότητας νόμου» 25/1993 σημειώνεται μόνο ότι το άτομο στο οποίο θα παραχωρηθεί η «υπηκοότητα» δεν πρέπει να συνιστά κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με την συντεχνία, το εν λόγω άρθρο δεν ρυθμίζει το ποιες εξετάσεις πρέπει να γίνονται κατά την διαδικασία παραχώρησης «υπηκοότητας».

Η συντεχνία ρωτά ποιες εξετάσεις πρέπει να γίνονται, ποιες ασθένειες πρέπει να αναζητούνται και ποιες ασθένειες συνιστούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top