ΔΙΕΘΝΗ

Times: Βρετανοί κομάντο εκπαιδεύουν νεοσύλλεκτους επί ουκρανικού εδάφους

Times: Βρετανοί κομάντο εκπαιδεύουν νεοσύλλεκτους επί ουκρανικού εδάφους

Στροφή σε ότι αφορά την στήριξη προς την ουκρανική αντίσταση εμφανίζεται να κάνει το Λονδίνο. Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου οι δυτικές χώρες επέλεξαν να συνδράμουν το Κίεβο με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και πολεμικού υλικού.

Η στάση αυτή φαίνεται να αλλάζει τα τελευταία 24ωρα καθώς η βρετανική εφημερίδα Times επικαλείται σήμερα πηγές από δυο τάγματα του Ουκρανικού στρατού, οι οποίες ισχυρίζονται πως Ουκρανοί νεοσύλλεκτοι εκπαιδεύτηκαν δυο φορές τις τελευταίες δυο εβδομάδες από εν ενεργεία Βρετανούς κομάντο.

Συγκεκριμένα ο λοχαγός Γιούρι Μιρονένκο, το τάγμα του οποίου βρίσκεται στη περιοχή Όμπολον της Ουκρανίας δήλωσε ότι Βρετανοί στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων έφτασαν εδώ, καθώς οι νεοσύλλεκτοι έπρεπε να μάθουν να χρησιμοποιούν τους αντιαρματικούς πυραύλους NLAWs, οι οποίοι είχαν σταλεί από το Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο στην Ουκρανία.

Παράλληλα ο δεύτερος διοικητής, ο οποίος δίνει μόνο το κωδικό όνομα «Bear», σχολίασε την καλή σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ Βρετανών και Ουκρανών στρατιωτών, καθώς όπως τονίζει «τους κάλεσαν να επισκεφτούν τη Βρετανία μετά το τέλος του πολέμου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, της υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρας, του υπουργού Άμυνας Μπεν Γουάλας και άλλων δέκα μελών της βρετανικής κυβέρνησης και πολιτικών.

Το μέτρο ελήφθη "υπό το φως των χωρίς προηγούμενο εχθρικών ενεργειών της βρετανικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα της επιβολής κυρώσεων εναντίον υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων", ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου, όπου προστίθεται ότι θα διευρύνει σύντομα τον κατάλογο.

Το Κρεμλίνο έχει χαρακτηρίσει τον Τζόνσον, ο οποίος είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ουκρανίας, ως "τον πλέον ενεργό συμμετέχοντα στην κούρσα για να γίνει αντιρώσος".

Πριν από μία εβδομάδα, ο Τζόνσον επισκέφθηκε το Κίεβο όπου εκείνος και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έπλεξαν ο ένας το εγκώμιο του άλλου για τη συνεργασία τους αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, την οποία η Μόσχα αποκαλεί "ειδική επιχείρηση".

"Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι διεθνείς εταίροι μας στέκονται ενωμένοι καταδικάζοντας τις αξιοκατάκριτες ενέργειες της ρωσικής κυβέρνησης στην Ουκρανία και καλώντας το Κρεμλίνο να σταματήσει τον πόλεμο", δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης απαντώντας στην απόφαση της Μόσχας να απαγορεύσει την είσοδο στη Ρωσία του Τζόνσον και άλλων Βρετανών πολιτικών.

"Παραμένουμε ανένδοτοι στην υποστήριξή μας για την Ουκρανία", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top