ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πάσχα όπως παλιά - Με πόσα άτομα θα τσουγκρίσουμε αυγό φέτος;

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πάσχα όπως παλιά - Με πόσα άτομα θα τσουγκρίσουμε αυγό φέτος;

Το ενδεχόμενο κάποιων νέων χαλαρώσεων για τις μέρες του Πάσχα εξετάζουν οι ειδικοί, επιπλέον από τις χαλαρώσεις που τίθενται σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα 18 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα, στην αυριανή (18/04) σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Υγείας και των μελών της επιδημιολογικής ομάδας, όπου θα συζητήσουν και θα αξιολογήσουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ενδεχόμενο να καταργηθεί ο περιορισμός των ατόμων στις συναθροίσεις όπως επίσης για το υγειονομικό πρωτόκολλο που αφορά τα παιδιά κάτω των τριών ετών.

Επίσης στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν και οι πασχαλινές εκδηλώσεις που θα γίνουν σε διάφορα χωριά.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ατόμων για τις εκκλησίες, αυτός θα παραμείνει το ίδιο που ισχύει σήμερα για τους εσωτερικούς χώρους των ναών.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αναφέρουν ότι η ΣΕΕ θα θέσει εισηγήσεις αν ορισμένες επαγγελματικές δραστηριότητες θα πάνε από την κατηγορία της υψηλής επικινδυνότητας στην μέση, και αυτές που βρίσκονται τώρα στην μέση στην κατηγορία χαμηλής επικινδυνότητας.

Θα κατατεθεί επίσης, χρονοδιάγραμμα για το πώς θα γίνεται ο χειρισμός της κατάστασης μέσα στον επόμενο μήνα.

Αναμένεται ακόμη, ότι θα υπάρξουν και κάποιες διαφοροποιήσεις για τους χώρους εστίασης ώστε να μην υπάρχει διαχωρισμός σε κατηγορία υψηλής επικινδυνότητας και μέσης, κι όλα να είναι στην ίδια κατηγορία.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο Υπουργός Υγείας, είπε ότι η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι η καλύτερη των τελευταίων πέντε μηνών και πως θα εξεταστεί το ενδεχόμενο πρόσθετων χαλαρώσεων, πιθανόν και κατά τις ημέρες του Πάσχα, τονίζοντας πως οι αποφάσεις θα παρθούν αφού πρώτα αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα του προηγούμενου διημέρου.

Υπενθυμίζουμε ότι από σήμερα Δευτέρα 18 Απριλίου, καταργείται το Safe Pass σε λιανικό εμπόριο και εμπορικά κέντρα, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ από την κατάργηση του εξαιρούνται χώροι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top