ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απόφαση Τατάρ θα δείξει σήμερα αν θα παραιτηθεί η «κυβέρνηση» ή ο «υπουργός δημοσιονομικών»

Η απόφαση Τατάρ θα δείξει σήμερα αν θα παραιτηθεί η «κυβέρνηση» ή ο «υπουργός δημοσιονομικών»

Πλήρη στήριξη στο αίτημα του «πρωθυπουργού» και προέδρου του ΚΕΕ, Φαΐζ Σουτζούογλου για απομάκρυνση του «υπουργού δημοσιονομικών», Σουνάτ Ατούν από την θέση του, αποφάσισε χθες βράδυ η κεντρική επιτροπή του κόμματος που συνήλθε εκτάκτως, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει ο Ερσίν Τατάρ την απόφασή του για το αν θα κάνει αποδεκτό αυτό το αίτημα ή την παραίτηση συνολικά της «κυβέρνησης» που του υπέβαλλαν χθες αργά το απόγευμα οι τρεις εταίροι της.

Το θέμα απασχολεί σήμερα πρωτοσέλιδα τον τ/κ Τύπο, ο οποίος μιλά για κρίση, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα «Κίπρις» έχει τίτλο «Υπομονή ντε...» και γράφει ότι ενώ οι απανωτές αυξήσεις σε καύσιμα, υγραέριο και ρεύμα πνίγουν τους πολίτες και τις παραγωγικές ομάδες όπως γεωργούς, τουριστικούς παράγοντες κι άλλους που αναζητούν λύσεις στα προβλήματά τους, η μόλις 2 μηνών «κυβέρνηση», η οποία δεν κατόρθωσε ακόμη να σταθεροποιηθεί, υπέβαλλε την υπό όρους παραίτησή της όταν το αίτημα για μετασχηματισμό προς τον Τατάρ έμεινε αναπάντητο.

Σημειώνει δε ότι είναι η δεύτερη φορά που υποβάλλεται αίτημα για αλλαγή στην σύνθεση του «υπουργικού συμβουλίου» εννοώντας ότι και τις δύο φορές ο κ. Σουτζούογλου, ήθελε να απομακρύνει από τα καθήκοντά του τον Σουνάτ Ατούν.

Η προσκείμενη στο ΚΕΕ εφημερίδα «Γκιουνές» προβάλλει σε ολόκληρο το πρωτοσέλιδο ότι η κεντρική επιτροπή του κόμματος έδωσε πλήρη στήριξη στο αίτημα «αλλαγής στην κυβέρνηση» και γράφει ότι η διευρυμένη συνεδρία προσέφερε στήριξη και στον Φαΐζ Σουτζούογλου με τους παρευρισκόμενους να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του.

Με τίτλο «Τον νικητή στον καβγά του μαχαλά θα τον εξαγγείλει η Άγκυρα» η εφημερίδα «Αβρούπα» γράφει επίσης πρωτοσέλιδα ότι ο Σουτζούογλου «ζήτησε τα ρέστα» από τον Ατούν σε μια αντιπαράθεση που άρχισε με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο λόγος που ο κ. Τατάρ δεν έδωσε απάντηση στον κ. Σουτζούογλου χθες το πρωί όταν ζήτησε την απομάκρυνση του Σουνάτ Ατούν ήταν επειδή ήθελε να διαβουλευθεί με την Άγκυρα.

Η «Αβρούπα» αναφέρει επίσης ότι ενώ η «χώρα» βίωνε χθες μια κρίση, ο Ερσίν Τατάρ πήγε στο γήπεδο να παρακολουθήσει τον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΥΑΚ (της κατεχόμενης Λευκωσίας, περιοχή Αγίου ΚΚασσιανού – Γιενίτζαμί στα τουρκικά) και ΜΤG (της κατεχόμενης Αμμοχώστου). Δημοσιεύει μάλιστα και σχετική φωτογραφία από τον κ. Τατάρ να συνομιλεί με παράγοντες τους ποδοσφαίρου στις κερκίδες του γηπέδου.

Η «Γενί Ντουζέν» που πρόσκειται στο αντιπολιτευόμενο ΡΤΚ με τίτλο «Είτε αλλαγή είτε παραίτηση» γράφει ότι ο Φαΐζ Σουτζούογλου υπέβαλλε την υπό όρους παραίτηση της «κυβέρνησης» στον Ερσίν Τατάρ λέγοντάς του ότι είτε θα γίνει η αλλαγή στο «υπουργικό» (ΣΣ: θα απομακρυνθεί δηλαδή ο Σουνάτ Ατούν» είτε θα παραιτηθεί η «κυβέρνηση» ολόκληρη. Τα μάτια όλων σημειώνει, είναι στραμμένα σήμερα στον Ερσίν Τατάρ και την απόφαση που θα ανακοινώσει.

Σε δηλώσεις του τα μεσάνυχτα ο «πρωθυπουργός», Φαΐζ Σουτζούογλου ανακοίνωσε, μετά το τέλος της συνεδρίας της κεντρικής επιτροπής του ΚΕΕ, ότι ο Σουνάτ Ατούν παραπέμπεται στο πειθαρχικό σώμα του κόμματος. Το αίτημα του για αλλαγή στο «υπουργικό», πρόσθεσε, έτυχε ευρείας στήριξης από την διευρυμένη συνεδρία του κομματικού οργάνου. Υπενθυμίζοντας ότι έχει εκλεγεί πρόεδρος του ΚΕΕ με το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής των τελευταίων 30 ετών, ο κ. Σουτζούογλου είπε ότι στόχος του είναι η προσφορά προς τον κόσμο και σημείωσε ότι σε περίπτωση που η παραίτηση της «κυβέρνησης» γίνεται αποδεκτή, τότε θα συνεχίσουν τον αγώνα. Δεν τίθεται θέμα να κάνει πίσω στη θέση του, ανέφερε, (ΣΣ: στην παραίτηση είτε του Ατούν είτε της «κυβέρνησης», η απόφαση είναι του «προέδρου», δήλωσε ο κ. Σουτζούογλου αναφερόμενος στον Τ/κ ηγέτη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top