ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα Φυλακών: Η ανακοίνωση για αναγνώριση έργου στις εκθέσεις ΟΗΕ και State Department

Τμήμα Φυλακών: Η ανακοίνωση για αναγνώριση έργου στις εκθέσεις ΟΗΕ και State Department

Οι θετικές αναφορές της Ομάδας Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών και τα θετικά σχόλια που συμπεριλαμβάνονται στην πρόσφατη Έκθεση των Ηνωμένων Πολιτειών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αποτελούν αναγνώριση του έργου του Τμήματος Φυλακών, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το Τμήμα Φυλακών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι στα πλαίσια της αποστολής της Ομάδας Εργασίας Εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών για τις Καταναγκαστικές ή Ακούσιες Εξαφανίσεις προσώπων, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις τον Απρίλιο του 2022 με διάφορους φορείς στην Κύπρο, μεταξύ άλλων και με τις Φυλακές Κύπρου.

Προστίθεται ότι μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος επισκέψεων της, η Ομάδα Εργασίας Εμπειρογνωμόνων στις προκαταρκτικές παρατηρήσεις για την Κύπρο, προέβηκε σε ειδική αναφορά στο έργο που επιτελείται στο Τμήμα Φυλακών και ειδικότερα στις ασφαλιστικές δικλείδες και εγγυήσεις κατά τη διάρκεια κράτησης των κρατουμένων στις Φυλακές Κύπρου.

Συγκεκριμένα, η Ομάδα Εργασίας αναφέρθηκε θετικά στα θέματα της άμεσης εγγραφής και καταγραφής των φυλακισμένων, της εποπτείας κατά τη διάρκεια της κράτησης τους, της ειδοποίησης και πληροφόρησης των συγγενών και μελών των οικογενειών από την πρώτη στιγμή που το άτομο μεταφέρεται στις Φυλακές, της συνδρομής δικηγόρου υπεράσπισης της επιλογής τους, καθώς και της πληθώρας ευκαιριών επαφής με τον έξω κόσμο που παρέχονται στους κρατούμενους μας.

Αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι η Ομάδα Εργασίας συνεχάρηκε το Τμήμα Φυλακών για τις ευκαιρίες εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των μελών του προσωπικού των Φυλακών γενικότερα, και ειδικότερα όσον αφορά την εφαρμογή των Πρωτοκόλλων Κωνσταντινούπολης και Μινεσότας.

"Οι θετικές αναφορές της Ομάδας των Ηνωμένων Εθνών αποτελούν ακόμα μία αναγνώριση και επιβράβευση του έργου που επιτελείται στο Τμήμα Φυλακών και των αλλαγών από τις οποίες αυτό διήλθε, τα τελευταία 8 χρόνια. Επίσης αναγνώριση του έργου του Τμήματος Φυλακών, αποτελούν τα θετικά σχόλια που συμπεριλαμβάνονται στην πρόσφατη Έκθεση των Ηνωμένων Πολιτειών για τα ανθρώπινα δικαιώματα" καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top