ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Οι λόγοι που μας επιτρέπουν να κάνουμε κανονικό Πάσχα - Τα κακά σενάρια για τα μέτρα μετά τις χαλαρώσεις

Οι λόγοι που μας επιτρέπουν να κάνουμε κανονικό Πάσχα - Τα κακά σενάρια για τα μέτρα μετά τις χαλαρώσεις

Φέτος, μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας, όπου στερηθήκαμε έθιμα και παραδόσεις, θα κάνουμε επιτέλους ένα πιο κανονικό υπό τις περιστάσεις Πάσχα. Ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι που συνέβαλαν σε αυτό και τι επισημαίνει η Δρ. Πανά.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Δρ. Δωροθέας Πανά, μελος της επιδημιολογικης ομαδας, στο ThemaOnline, πολλοί είναι οι λόγοι που μας επέτρεψαν φέτος την άρση μέτρων και τις χαλαρώσεις, έτσι ώστε να απολαύσουμε το Πάσχα όπως ξέραμε και όπως κάναμε, προ πανδημίας.

Οι λόγοι που μας επιτρέπουν να κάνουμε κανονικό Πάσχα 

Αρχικά, η Δρ. Πανά, ανέφερε πως ο πρώτος λόγος είναι το ότι έχουμε πάνω από 2 χρόνια πανδημία και έχουμε αναπτύξει δυνατά όπλα αντιμετώπισης του ιού. «Έχουμε προστατευτική ανοσία από τα εμβόλια όπως και φυσική ανοσία λόγω νόσησης μεγάλης μερίδας του πληθυσμού», τόνισε. Ο πληθυσμός έχει σε μεγάλο βαθμό ανοσοποιηθεί, επισήμανε.

«Άλλος ένας λόγος είναι τα φάρμακα που υπάρχουν, τα οποία μπορεί να μην οδηγούν σε ίαση, αλλά μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο επικίνδυνης εξέλιξης του ιού στον οργανισμό μας», επισήμανε.

Συνέχισε λέγοντας, πως τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) αποτελούν ακόμα ένα λόγο που χαλάρωσαν τα μέτρα και μπορούμε να κάνουμε κανονικό Πάσχα, αφού είναι ένας άμεσος μηχανισμός εντοπισμού του ιού.

Επίσης, το γεγονός πως το ποσοστό νοσηλειών δεν είναι πλέον τόσο μεγάλο όσο ήταν κάποτε, αποτελεί ακόμα έναν λόγο που ήταν δυνατή η άρση μέτρων και οι χαλαρώσεις για το Πάσχα, εξήγησε η Δρ Πανά. Αυτό είναι κάτι που μας δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να πάρουν ανάσα και οι επιχειρηματίες ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και τα κέντρα αναψυχής.

Πρόσθεσε πως μεγάλο ρόλο έπαιξε βέβαια και το γεγονός πως ο κόσμος έχει μάθει πλέον να ζει με τον ιό και να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα  ατομικής υγιεινής και ευθύνης. Ο καθένας ξεχωριστά, ξέρει πλέον πώς να προσέχει τον εαυτό του και τι δεν πρέπει να κάνει, σημείωσε.

Κακά σενάρια πισωγυρίσματος

Σχετικά με το ενδεχόμενο πισωγυρίσματος και άρσης των χαλαρώσεων αυτών, η Δρ. Πανά μίλησε για τα σενάρια που μπορεί να μας οδηγήσουν εκεί.

Πρώτα απ' όλα αναφέρθηκε στο σενάριο εμφάνισης μιας νέας επικίνδυνης παραλλαγής η οποία θα επηρέαζε σοβαρά την υπάρχουσα ανοσία του πληθυσμού.

Έπειτα, σκέφτηκε τον προβληματισμό των αρμόδιων φορέων για την μετέπειτα κατάσταση του ιού το φθινόπωρο, δηλαδή την ανησυχία για το τι θα συμβεί μετά αν χαλαρώσουμε πολύ.

Καταληκτικά, τόνισε πως το σημαντικό στοιχείο για να κυλήσουν τα πράγματα ως έχειν, είναι η προσαρμοστικότητα και η ομαλή συνύπαρξη μας με τον ιό.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top