ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 5 Ιουνίου τελικά η απόφαση ΑΚΕΛ για Προεδρικές- «Κλειδώνει» το όνομα του Ανδρέα Μαυρογιάννη

Στις 5 Ιουνίου τελικά η απόφαση ΑΚΕΛ για Προεδρικές- «Κλειδώνει» το όνομα του Ανδρέα Μαυρογιάννη

Την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου μετατέθηκε η παγκύπρια συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές, που ήταν προγραμματισμένη κατ᾽αρχήν για τις 15 Μαΐου, μετά τα νέα δεδομένα που έφερε το ναυάγιο στο διάλογο με το ΔΗΚΟ.

Πηγές από το ΑΚΕΛ επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες του Τhemaonile, για ολιγοήμερη καθυστέρηση των αποφάσεων του μεγάλου κόμματος της αντιπολίτευσης, το οποίο μπαίνει στην τελική ευθεία. Αχιλλέας Δημητριάδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι οι δύο που προκρίνονται για το χρίσμα, με τον δεύτερο να έχει προβάδισμα στο επίπεδο ηγεσίας, η οποία θέλει να γίνει κοινωνός των απόψεων της βάσης του κόμματος.

Η συζήτηση στα μέλη θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου ώστε να διαμορφωθεί η τελική πρόταση προς την παγκύπρια συνδιάσκεψη, την πρώτη βδομάδα του Ιουνίου. Παράλληλα με τη συζήτηση στα μέλη η ηγεσία του ΑΚΕΛ θα επιδιώξει συναντήσεις με τους ηγέτες των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης ώστε να διερευνήσει τις προοπτικές συνεργασίας και να εξαντλήσει τις δυνατότητες για κάτι τέτοιο.

Προτεραιότητα για το ΑΚΕΛ είναι η συνεργασία με το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, αλλά οι προσδοκίες είναι πολύ χαμηλά. Αυτός είναι και ο ουσιαστικός λόγος για τον οποίο επανήλθε στο τραπέζι το όνομα του παραιτηθέντος διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη. Στόχος του ΑΚΕΛ είναι να καταλήξει σε υποψήφιο που θα έχει εχέγγυα να περάσει στο δεύτερο γύρο και να εξασφαλίσει την υποστήριξη άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top