ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν για Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν για Ουκρανία

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν το θέμα της Ουκρανίας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μια πιο λεπτομερής ενημέρωση για αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία θα γίνει αργότερα.

Στο μεταξύ ο Πεσκόφ επεσήμανε ότι η Μόσχα παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στην Υπερδνειστερία, την αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας, τονίζοντας ότι η Μόσχα ανησυχεί σοβαρά για τις πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή. Οι αρχές της Υπερδνειστερίας ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι σημειώθηκαν εκρήξεις σε πύργο του ραδιοφώνου κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας της περιοχής επεσήμανε ότι σημειώθηκε «τρομοκρατική επίθεση» εναντίον στρατιωτικής μονάδας στο Τιρασπόλ. Η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάια Σαντού συγκάλεσε εκτάκτως το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας.

Η Ρωσία σφυροκοπά την Ουκρανία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 560 στρατιώτες

Η Ρωσία σφυροκόπησε την Ουκρανία με πυραύλους, αεροσκάφη και δυνάμεις πυροβολικού κατά τη διάρκεια της νύχτας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 560 Ουκρανούς στρατιώτες και καταστρέφοντας δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα, πυραυλικά συστήματα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν 87 διαφορετικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις ενώ πύραυλοι και πυρά πυροβολικού χτύπησαν ουκρανικές θέσεις, καταστρέφοντας πυραυλικά συστήματα S-300, ένα σύστημα βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς Tochka U καθώς και πυραυλικά συστήματα BUK-M1 και Osa-AKM. «Περίπου 500 μέλη των εχθρικών δυνάμεων, 59 τεθωρακισμένα οχήματα, όπλα πυροβολικού και αυτοκίνητα καταστράφηκαν, ενώ εξοντώθηκαν επίσης πάνω 60 μαχητές της εθνικιστικής ομάδας ‘Ντονμπάς’ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Tα Ηνωμένα Έθνη διπλασίασαν το ποσό που ζητούν ως ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι ο αριθμός των ουκρανών προσφύγων που διαφεύγουν από τη χώρα τους στην οποία εισέβαλε στις 24 Φεβρουαρίου ο ρωσικός στρατός, μπορεί να φθάσει τα 8,3 εκατομμύρια, από λίγο περισσότερους από 5,2 εκατομμύρια που είναι αυτή τη στιγμή. Μπροστά στην επιδείνωση της κατάστασης, η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, η οποία στην αρχή του πολέμου υπολόγιζε ότι οι πρόσφυγες θα έφθαναν τα 4 εκατομμύρια, ζητεί 2,25 δισεκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει τις δράσεις της και αυτές των εταίρων της υπέρ των ανθρώπων αυτών που διαφεύγουν από την εμπόλεμη χώρα τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top