ΔΙΕΘΝΗ

Σαρώνει ο καύσωνας σε Ινδία και Πακιστάν - Ελλείψεις σε νερό και ρεύμα

Σαρώνει ο καύσωνας σε Ινδία και Πακιστάν - Ελλείψεις σε νερό και ρεύμα

Εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από καύσωνα σε Ινδία και Πακιστάν, που οδήγησε σε ελλείψεις ρεύματος και νερού.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε στο Νέο Δελχί εξαιτίας της καύσης σκουπιδιών σε αυτοσχέδιο σκουπιδότοπο. Στην πρωτεύουσα της Ινδίας καταγράφηκαν θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 45 βαθμούς Κελσίου, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για ακόμη πιο ψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο .

Οι καύσωνες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 6.500 ανθρώπους στην Ινδία από το 2010 και οι επιστήμονες λένε ότι η κλιματική κρίση τους κάνει πιο σκληρούς και συχνότερους σε όλη την περιοχή.

"Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο φρικτό καιρό τον Απρίλιο. Συνήθως, είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό από τον Μάιο και μετά", λένε κάτοικοι στο Νέο Δελχί.

Τα κρατίδια Ρατζαστάν, Γκουτζαράτ και Άντρα Πραντές επέβαλαν διακοπές ρεύματος στα εργοστάσια, καθώς η κατανάλωση για κλιματισμό και ανεμιστήρες εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Αναφορές μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας αντιμετώπιζαν επίσης ελλείψεις άνθρακα που είναι η κύρια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

Πολλές περιοχές ανέφεραν επίσης μείωση των αποθεμάτων νερού.

Οι ελλείψεις νερού θα πλήξουν περισσότερο τους αγρότες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που καλλιεργούν σιτάρι, καθώς η Ινδία στοχεύει να ενισχύσει τις εξαγωγές για να βοηθήσει στη μείωση της παγκόσμιας έλλειψης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι έως και οκτώ βαθμούς υψηλότερες από τις συνηθισμένες σε περιοχές του Πακιστάν, με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται στους 48 βαθμούς σε περιοχές της επαρχίας Σιντ.

Οι αγρότες πρέπει να χρησιμοποιούν το νερό με φειδώ σε μια χώρα όπου η γεωργία είναι ο βασικός πυλώνας της οικονομίας και αντιπροσωπεύει περίπου το 40 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού.

Ο περασμένος μήνας ήταν ο πιο θερμός Μάρτιος που έχει καταγραφεί από το 1961, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Πακιστάν.

Λόγω του ραμαζανιού και της απαγόρευσης πόσης νερού στη διάρκεια της μέρας, η κατάσταση επιδεινώνεται.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: «Θα μας πάρει ο άνεμος» - Πότε αναμένεται να εξασθενίσει - Έπεσε για τα καλά η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά το «μενού»

• Σκαρφάλωσε στην ταράτσα οικίας και…έκλεψε τον θερμοσίφωνα - Συνελήφθη 34χρονος

• Προσωπικοί γιατροί: Πώς επιλέγουν αν θα εκδώσουν ένα παραπεμπτικό ή όχι - Οι «παραγγελίες» μέσω τηλεφώνου

• Νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών: Αυτές οι χώρες προτίμησαν την Κύπρο τον Οκτώβριο - Ο σκοπός του ταξιδιού και οι επιστροφές

• Διανομέας τσέπωσε τις εισπράξεις και έγινε καπνός - Καταζητείται από την Αστυνομία



Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα βήματα και τον ξεκάθαρο προσανατολισμό της κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο, που ωστόσο με προσεκτικές ενέργειες και επιμονή, μπορεί στο μέλλον να υλοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παρουσίασε το σχέδιο για ένταξη της Κύπρου στην βορειοατλαντική Συμμαχία, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησε το σχέδιό του και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top