ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η μείωση του ψηφιακού χάσματος συζητήθηκε σε συνέδριο στην Αγία Νάπα

Η μείωση του ψηφιακού χάσματος συζητήθηκε σε συνέδριο στην Αγία Νάπα

Η πανδημία του κορωνοϊού επέδρασε ως καταλύτης στην ανάδειξη της σημαντικότητας μείωσης του ψηφιακού χάσματος, δηλαδή του κενού που υπάρχει μεταξύ ομάδων του πληθυσμού που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες πληροφοριών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους, και ομάδων που δεν μπορούν να επωφεληθούν στον ίδιο βαθμό λόγω κοινωνικών και οικονομικών παραγόντων, αναφέρθηκε σε συνέδριο στην Αγία Νάπα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, το Γραφείο Επιτρόπου για τη Ρύθμιση Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), σε συνεργασία με το Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (Body of European Regulators for Electronic Communications - BEREC) και την Ομάδα Ανεξάρτητων Ρυθμιστών (Independent Regulators Group – IRG), φιλοξένησε άνω των 100 συνέδρων προερχόμενων από 34 ευρωπαϊκές χώρες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ολομέλεια του BEREC το τριήμερο 8-10 Ιουνίου 2022 στην Αγία Νάπα.

Αναφέρεται ακόμα ότι στις 8 Ιουνίου διεξήχθη το Workshop on Digital Divide, σκοπός του οποίου ήταν η ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών μεταξύ των επικεφαλής των Ρυθμιστικών Αρχών για μείωση του ψηφιακού χάσματος το οποίο έχει αναδειχθεί ως κορυφαία πολιτική προτεραιότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Στις 9 Ιουνίου διεξήχθη το 51st Board of Regulators Meeting, στο οποίο συζητήθηκαν διάφορα θέματα τα οποία απασχολούν τις Ρυθμιστικές Αρχές, όπως η παροχή βοήθειας σε θέματα ηλεκτρονικών επικοινωνιών προς την Ουκρανία, η εφαρμογή του Κανονισμού για το Ανοιχτό Διαδίκτυο, η δορυφορική σύνδεση για την παροχή της καθολικής υπηρεσίας, το οικοσύστημα του διαδικτύου, το 5G, η διασφάλιση πρόσβασης και επιλογής σε χρήστες με ειδικές ανάγκες, η επίδραση του ψηφιακού τομέα στο περιβάλλον κ.ά.

Στις 10 Ιουνίου διεξήχθη το BEREC Office 51st Management Board Meeting, στο οποίο συζητήθηκαν διάφορα εσωτερικά θέματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας του Agency for Support for BEREC (BEREC Office), τις οικονομικές του καταστάσεις και τον σχεδιασμό της νέας του ιστοσελίδας. Διεξήχθη επίσης τo 2nd IRG General Assembly 2022, στο οποίο συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και πρωτοβουλίες σε ρυθμιστικά θέματα καθώς και το Πολυετές Προϋπολογιστικό Πλαίσιο, σημειώνεται καταληκτικά στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top