ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αυτή είναι η επιστολή των δικηγόρων της Αριστοτέλους προς τον Γενικό Εισαγγελέα

Αυτή είναι η επιστολή των δικηγόρων της Αριστοτέλους προς τον Γενικό Εισαγγελέα

Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα βρίσκεται η επιστολή των δικηγόρων της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, καθώς και της Ανώτερης Λειτουργού των Κεντρικών Φυλακών Αθηνάς Δημητρίου.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή:

«Θεωρούμε την υπόθεση αυτή σαν μια πολύ σοβαρή υπόθεση διαπλοκής και διαφθοράς, εφόσον ανώτατο στέλεχος της Αστυνομίας παρουσιάζεται να χρησιμοποιεί παράνομα και αθέμιτα μέσα για να προκαλέσει ηθική και επαγγελματική ζημιά στις πελάτιδες μας, επιχειρώντας να εισβάλει στην προσωπική τους ζωή με τη βοήθεια κατάδικου βαρυποινίτη.

Πιστεύουμε ότι το εν λόγω στέλεχος της αστυνομικής δύναμης, έχει διαπράξει σωρεία ποινικών αδικημάτων και πειθαρχικών αδικημάτων, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν άμεσα από ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή ή ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές και όχι από οποιοδήποτε πρόσωπο το οποίο άμεσα ή έμμεσα έχει ή είχε καθ’ οιονδήποτε τρόπο σχέση με το αστυνομικό σώμα.

«Η υπόθεση είναι κατά την άποψη μας εξόχως σοβαρή καθότι το υπό αναφορά πρόσωπο, το οποίο υπηρετεί σε ανώτατη θέση και ηγείται μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης υπηρεσίας εντεταλμένης με το καθήκον της αυστηρής τήρησης του Νόμου, φαίνεται να έχει ενεργήσει παράνομα και αντίθετα με κάθε έννοια ηθικής. Ταυτόχρονα με τη διερεύνηση της υπόθεσης και ενόσω η έρευνα συνεχίζεται, το εν λόγο πρόσωπο θα πρέπει να απέχει τον καθηκόντων του και να τεθεί αμέσως σε διαθεσιμότητα. Είναι αδιανόητο να εξετάζεται εναντίον του η διάπραξη σοβαρότατων πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων και το πρόσωπο αυτό να συνεχίζει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του», καταλήγει η επιστολή.

Η θέση της Κυβέρνησης 

«Έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη» είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος κληθείς να αναφερθεί στην υπόθεση της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και ερωτηθείς για το θέμα, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι «το θέμα παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης, έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς, έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα πρέπει να αναμένουμε, αφού ολοκληρωθούν κάποιες έρευνες, να δούμε τι θα περιλαμβάνονται σε αυτά τα πορίσματα.

Και εκεί και όπου πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα και αποφάσεις εκεί και όπου προκύπτουν οποιεσδήποτε ευθύνες, θα αποδοθούν».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top