ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Καταγγελίες Αριστοτέλους: Καθοριστική η 20η Ιουλίου για τον αξιωματικό που τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Καταγγελίες Αριστοτέλους: Καθοριστική η 20η Ιουλίου για τον αξιωματικό που τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Μέχρι τις 20 Ιουλίου, η διαθεσιμότητα του αξιωματικού της ΥΚΑΝ, ο οποίος κατηγορείται από την Διευθύντρια των Φυλακών κα. Άννα Αριστοτέλους ότι επικοινωνούσε με βαρυποινίτη προκειμένου να εξασφαλίζει βίντεο με προσωπικές της στιγμές. H 20η Ιουλίου είναι ορίζοντας για ολοκλήρωση της ποινικής έρευνας από τον ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή, με σκοπό την διασφάλιση της ακεραιότητας και της αποτελεσματικότητας της έρευνας.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης αναφέρεται ότι: η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, ενεργώντας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και αφού έλαβε υπόψη την απάντηση του Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας, τις οποίες απέστειλε γραπτώς, καθώς επίσης και όλα τα ενώπιον της στοιχεία και τις αρχές και κριτήρια που έχει διατυπώσει η νομολογία, αποφάσισε όπως τον θέσει σε διαθεσιμότητα.


Ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης επέλεξε τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη για διερεύνηση των καταγγελιών της Διευθύντριας Κεντρικών Φυλακών, ενώ όροι εντολής του κ. Αιμιλιανίδη είναι όπως διεξαγάγει ποινική ανάκριση αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας, πρόσωπο που εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, σε σχέση με την καταγγελία καθώς και σε σχέση με συναφή ζητήματα που σχετίζονται με όσα περιλαμβάνονται σε αυτήν. Η διερεύνηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός.

Υπενθυμίζομε ότι στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα (20/06), η επιστολή των δικηγόρων της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, καθώς και της Ανώτερης Λειτουργού των Κεντρικών Φυλακών Αθηνάς Δημητρίου.


Η Άννα Αριστοτέλους συναντήθηκε ήδη με τον Αρχηγό Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου και την υπουργό Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, με σκοπό να τους ενημερώσει για το όλο θέμα.


Η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, κα Αριστοτέλους επιβεβαίωσε τις αποτρόπαιες πράξεις που γινόντουσαν εις βάρος της ανοίγοντας τους «ασκούς του Αιόλου», λέγοντας πως «είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς. Αισθάνομαι έντονα θιγμένη, αποτελεί προσβολή στην προσωπική μου ζωή και θα το φτάσω μέχρι το τέλος. Είναι απίστευτο το μένος του συγκεκριμένου αξιωματικού. Υπάρχουν μηνύματα και στοιχεία. Αν είναι ποτέ δυνατό να παρακινεί βαρυποινίτη.

Μέσα από τα μηνύματα φαίνονται διάφορα αδικήματα. Ο σκοπός του είναι να με καταστρέψει και να με απομακρύνει από τη θέση μου. Ζητούσε επίμονα βίντεο από την προσωπική μου ζωή με σκοπό να με πλήξει. Δεν μπορεί να κατανοήσει ανθρώπινος νους. Εδώ και καιρό είχαν έρθει οι πληροφορίες αλλά είχαμε στην κατοχή μας σωρεία στοιχείων που φαίνεται ότι ο αξιωματικός είχε έννοια την προσωπική μου ζωή. Τέτοια φαινόμενα διαφθοράς δεν τα ανέχομαι.»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top