ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σχεδόν σίγουρη η επιστροφή της μάσκας - Ποιους χώρους αφορά

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σχεδόν σίγουρη η επιστροφή της μάσκας - Ποιους χώρους αφορά

Αύξηση 50% στις λοιμώξεις δείχνουν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας στην Κύπρο. Συναγερμός έχει σημάνει στο Υπουργείο Υγείας τις τελευταίες μέρες, καθώς διανύουμε επίσημα την νέα έξαρση, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών το επόμενο διάστημα αναμένεται περαιτέρω αύξηση του ποσοστού θετικότητας.

Το θετικό της κατάστασης, για την ώρα τουλάχιστον, είναι ότι δεν είναι μεγάλο το ποσοστό θανάτων σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας που περάσαμε τα προηγούμενα δυο χρόνια. Ωστόσο τόσο το Υπουργείο Υγείας, όσο και τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, προσπαθούν να βρουν λύσεις για να μην μας πιάσει απροετοίμαστους το φθινόπωρο.

Μιλώντας στην Κρατική τηλεόραση το πρωί της Δευτέρας, η Δρ. Μαρία Κολιού, ανέφερε ότι τα μέλη της επιστημονικής, συμβουλευτικής επιτροπής ρωτήθηκαν από τον Υπουργό για την χρήση της μάσκας με σκοπό να τον συμβουλέψουν.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, αρχικά πρότειναν στον Υπουργό να γίνει σύσταση η χρήση της μάσκας με σκοπό να προετοιμάσουν ψυχολογικά τον κόσμο ότι θα ξανά γίνει υποχρεωτικό μέτρο.

Τόνισε επίσης η Δρ. Κολιού, ότι πρέπει εντός των ημερών να γίνει ξανά υποχρεωτική η μάσκα σε κλειστούς χώρους, ενώ την ίδια ώρα ανέφερε πως μια καλή λύση είναι η τηλεργασία.

Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 3 νέους θανάτους, ενώ εντοπίστηκαν 10.139 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας το ποσοστό θετικότητας στο 11,35%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top