Κίνα: Ζώα προβλέπουν τον σεισμό

Κίνα: Ζώα προβλέπουν τον σεισμό

Οι σεισμολόγοι στην πρωτεύουσα της ανατολικής επαρχίας Τζιανγκσού, έχουν δημιουργήσει επτά κέντρα παρατήρησης σε ζωολογικούς κήπους και πάρκα ζώων. Ερευνούν τη συμπεριφορά των ζώων και ψάχνουν για τα σημάδια που δείχνουν ότι τα ζώα καταλαβαίνουν ότι έρχεται σεισμός.

Τέτοιο κέντρο παρατήρησης έχει γίνει και ένα οικολογικό πάρκο στην πόλη Γουχουατάι όπου παρακολουθούνται καθημερινά 2.000 κοτόπουλα, 200 γουρούνια και τα ψάρια που βρίσκονται στις λίμνες. 

Κάμερες έχουν εγκατασταθεί γύρω από το πάρκο και το προσωπικό υποβάλλει έκθεση στο Σεισμολογικό Κέντρο για τη συμπεριφορά των ζώων δύο φορές την ημέρα.

«Τα ζώα μερικές φορές γίνονται ανήσυχα πριν από ένα σεισμό» λέει ο Τζάο Μπινγκ, επικεφαλής του Σεισμολογικού Κέντρο στην περιοχή Ναντζίν. 

Μέλος του προσωπικού ζωολογικού κήπου εξηγεί ότι τα ζώα μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικά για να προβλέψουν το σεισμό με τις εξειδικευμένες τεχνολογίες. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE