ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάθεση ψυχής για το Μαρί: «Καταστροφή παντού, θραύσματα, γκρεμισμένα κτίρια - Κυρία Πόπη υποκλινόμαστε ευλαβικά στο θάνατο των παιδιών σας»

Κατάθεση ψυχής για το Μαρί: «Καταστροφή παντού, θραύσματα, γκρεμισμένα κτίρια - Κυρία Πόπη υποκλινόμαστε ευλαβικά στο θάνατο των παιδιών σας»

"Ώρα 05.45 δέχομαι τηλέφωνο από τον συνάδελφο Κ........ και με βουρκωμένη φωνή μου λέει "κάτι κακό έχει συμβεί στην Ν.Βαση" , είναι τα λόγια του Χάρη Χαραλάμπους .

Ο τότε διμοιρίτης του κλιμακίου Λεμεσού, περιγράφει όσα βίωσε εκείνη την τραγική μέρα πριν 11 χρόνια, στον καθήκον του. 

Η έκρηξη στο Μαρί, άφησε μια μεγάλη πληγή στην Κυπριακή κοινωνία. Ήταν 11 Ιουλίου 2011 στην ναυτική βάση της «Ευάγγελος Φλωράκης», όταν έγινε έκρηξη σε εμπορευματοκιβώτια με πολεμικό υλικό. Από την έκρηξη 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 63 τραυματίστηκαν.

Σε επικοινωνία που είχε το ThemaOnline με τον κ.Χαραλάμπους, επιβεβαίωσε όλα όσα ανάφερε στην ανάρτηση, μη θέλοντας να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις και λεπτομέρειες, καθώς όπως εξήγησε είναι μια ιστορία που πονάει και που πάλεψε πολύ να βρει ξανά τον εαυτό του, μετά από όσα έζησε και αντίκρισε εκείνες τις ημέρες.

"6:30 βρίσκομαι στην Ν.Β το απόλυτο χάος έξω στην Κ.Π η ιεραρχία του ΓΕΕΦ χωρίς να μιλάει κανείς τους αποδίδω τον χαιρετισμό και περνώ μέσα στο στρατόπεδο ολική καταστροφή παντού θραύσματα γκρεμισμένα κτίρια. Προχωρώ προς το σημείο μηδέν μόνο καταστροφή δεν υπάρχουν λόγια....." , αναφέρει στην ανάρτηση του ο κ.Χαραλάμπους.

Η πιο δύσκολη ωστόσο στιγμή ήταν όταν του ζητήθηκε να μεταβεί στα σπίτια των 5 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους, για λήψη δείγματος DNA. 


"Παίρνω οδηγίες να μεταβώ με 2 αστυνομικούς στα σπίτια των 5 ηρώων της Λεμεσού για λήψη δείγματος DNA. Δύσκολες στιγμές δεν υπάρχουν λόγια περιγραφής μόνο μιαν υπόκλιση στην μάνα Κύπρια κυρία Πόπη μητέρα του Χρίστου-Μίλτου μας για την τόση δύναμη ψυχής που μας έδειξε. Κυρία Πόπη υποκλινόμαστε ευλαβικά στο θάνατο των παιδιών σας, να είστε περήφανη για τους λεβέντες σας. Να ξέρετε όμως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που σας σκέφτονται και ότι ένα κομμάτι της ζωής τους έχει μείνει εκεί στον κρατήρα της έκρηξης".

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top