ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πράσινο φως» από την ΕΔΕΚ για Χριστοδουλίδη - Πήρε στήριξη με 91%

«Πράσινο φως» από την ΕΔΕΚ για Χριστοδουλίδη - Πήρε στήριξη με 91%

Την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη θα στηρίξει η ΕΔΕΚ στις Προεδρικές Εκλογές του 2023, όπως αποφάσισε το Έκτακτο Συνέδριο του κόμματος. 

Από 600 συνέδρους που είχαν δικαίωμα να λάβουν μέρος στο Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο, παρευρέθηκαν και ψήφισαν 527.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 480 ψηφοδέλτια ή 91% επικύρωσαν την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου για στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη. 35 ψηφοδέλτια ήταν όχι, αντίθετα με την απόφαση. Υπήρχαν 11 λευκά και 1 άκυρο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς βρίσκει η επόμενη μέρα την ΕΔΕΚ, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ απάντησε:

«Ενωμένοι συνεχίζουμε και προχωρούμε στους στόχους που έχουμε καθορίσει. Ο βασικός στόχος είναι η στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη με προοπτική επιτυχίας και κυρίως η ΕΔΕΚ θα δώσει όλες της τις δυνάμεις και στην προεκλογική εκστρατεία. Αλλά ο στόχος είναι και η συμμετοχή στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής για τα επόμενα 5 χρόνια»

Νωρίτερα, αιτιολογώντας την απόφαση του ΠΓ του κόμματος, ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε πως «με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει επιλογή που να μην έχει μειονεκτήματα. Γι΄ αυτό πρέπει να καταγραφούν οι επιλογές, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της καθεμιάς και στη βάση ψυχρής και ορθολογικής αξιολόγησης να ληφθεί η τελική απόφαση».

«Με την ολοκλήρωση του προεκλογικού σκηνικού στη βάση των σημερινών δεδομένων, των υποψηφιοτήτων, των συνεργασιών που έχουν ανακοινωθεί, η καλύτερη επιλογή είναι η στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη», είπε.

Όπως είπε, μπορεί η απόφαση αυτή να πετύχει, μπορεί και να αποτύχει. «Όμως η συνείδησή μας πρέπει να είναι καθαρή, η αποτυχία μας δεν θα είναι αποτέλεσμα καιροσκοπισμού, αλλά πιθανόν παραγόντων που δεν ελέγχονται, οι οποίοι μπορεί να καθορίσουν και το τελικό αποτέλεσμα» συμπλήρωσε. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top