Αποζημίωση του φαρμακευτικού προϊόντος Avastin - Η ανακοίνωση του ΟΑΥ

Αποζημίωση του φαρμακευτικού προϊόντος Avastin - Η ανακοίνωση του ΟΑΥ

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας επιθυμεί να ενημερώσει τους δικαιούχους ότι τόσο η ενδοϋαλοειδική χορήγηση όσο και το κόστος του φαρμακευτικού προϊόντος Avastin (Bevacizumab) αποζημιώνονται πλήρως από το ΓεΣΥ, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια που έχουν τεθεί από τον οργανισμό.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω φαρμακευτικό προϊόν περιλαμβάνεται στα φαρμακευτικά προϊόντα που αποζημιώνει ο οργανισμός μετά από υποβολή αιτήματος για προέγκριση, στη βάση των πιο κάτω ενδείξεων:

- Ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας υγρού τύπου

- Οίδημα ωχράς κηλίδας μετά από απόφραξη φλέβας αμφιβληστροειδούς.

- Διαβητικό οίδημα της ωχράς κηλίδας

- Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια

Ως εκ τούτου, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η χρέωση των δικαιούχων για το κόστος του φαρμακευτικού προϊόντος ή την ενδοϋαλοειδική χορήγηση του εν λόγω προϊόντος, εφόσον η χορήγηση αφορά μία από τις πιο πάνω ενδείξεις που καλύπτει ο οργανισμός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE