ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Χριστοδουλίδης: Συναντήθηκε με μέλη Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου - Όσα συζητήθηκαν

Νίκος Χριστοδουλίδης: Συναντήθηκε με μέλη Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου - Όσα συζητήθηκαν

Συναντήσεις με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και με τα μέλη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού είχε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κατά τη συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, συζητήθηκαν οι προκλήσεις και η σημασία της κυπριακής ναυτιλιακής βιομηχανίας, η συνεισφορά της οποίας στην οικονομία ανέρχεται στο 7% του ΑΕΠ, με τον Κυπριακό στόλο να παραμένει σήμερα ο εντέκατος μεγαλύτερος στον κόσμο και ο τρίτος μεγαλύτερος στην ΕΕ.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και προς ενίσχυση των υπηρεσιών που προσφέρει η χώρα μας, ο κ. Χριστοδουλίδης συμφώνησε με την ανάγκη σύστασης One Stop Shipping Center (Μονοθυριδικό Ναυτιλιακό Κέντρο Εξυπηρέτησης) με στόχο τη γρήγορη διεκπεραίωση αιτημάτων που σχετίζονται με τη ναυτιλία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, του τουρκικού εμπάργκο σε κυπριακά πλοία, καθώς επίσης και σε ενδεχόμενα κίνητρα που θα πρέπει να δοθούν ώστε να καταστεί η χώρα μας ελκυστικός προορισμός.

Με τα μέλη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, ο κ. Χριστοδουλίδης αναδεικνύοντας τη σημασία του τουρισμού στην κυπριακή οικονομία αναφέρθηκε στην ανάγκη αποκέντρωσης των κρατικών υπηρεσιών, για ταχύτερη ανταπόκριση σε θέματα που άπτονται διαδικασιών.

Κατά τη συζήτηση αντηλλάγησαν απόψεις μεταξύ άλλων για το Στρατηγικό Σχέδιο Τουρισμού, τα τουριστικά έργα υποδομής, την ανάπτυξη της υπαίθρου, για τα κίνητρα για προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων και την εξεύρεση λύσεων στο πρόβλημα της ηχορύπανσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top