Δρ. Κωστρίκης: «Ο ιός μας έχει ξεφύγει, η επιστήμη δεν κατάφερε να σταματήσει την επιδημία με ένα εμβόλιο»

Δρ. Κωστρίκης: «Ο ιός μας έχει ξεφύγει, η επιστήμη δεν κατάφερε να σταματήσει την επιδημία με ένα εμβόλιο»

Στο έκτο επιδημιολογικό κύμα βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή η Κύπρος. Αυτό επεσήμανε ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεόντιος Κωστρίκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha ενημέρωση», διευκρίνισε ότι τα τέσσερα πρώτα κύματα της επιδημίας είναι αποτέλεσμα γενετικών μεταλλάξεων.

«Αυτό που δημιουργεί το επιδημιολογικό κύμα δεν είναι ούτε ο χειμώνας ούτε το καλοκαίρι, αλλά η έλευση κάποιου γενετικού στελέχους», είπε.

Για τη μετάλλαξη Κένταυρος, ο Δρ. Κωστρίκης είπε «είναι μια παραλλαγή της Όμικρον 2, «η οποία έχει ένα αυξημένο αριθμό μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη ακίδα, που πιθανών να δημιουργήσει διαφορετικό τροπισμό να αυξήσει την παθογένεια».

Παράλληλα, μίλησε και για τα εμβόλια λέγοντας ότι «ο ιός μας έχει ξεφύγει, η επιστήμη δεν κατάφερε να σταματήσει την επιδημία με ένα εμβόλιο, πριν εξαπλωθεί τόσο πολλά σε όλα αυτά τα γενετικά στελέχη. Τα εμβόλια και η τέταρτη δόση έχουν απελάσει πλήρως την προστασία προς την μεταδοτικότητα, προστατεύει λίγο την νοσηλεία και 30-40% από σοβαρή νόσηση».

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Η Γενεύη δεν θα είναι το τέλος του δρόμου για το κυπριακό- Πανέτοιμη η Λευκωσία για όλα τα σενάρια- Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη, με τον ΓΓ των ΗΕ

Η Γενεύη δεν θα είναι το τέλος του δρόμου για το κυπριακό- Πανέτοιμη η Λευκωσία για όλα τα σενάρια- Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη, με τον ΓΓ των ΗΕ

Τη θέση ότι η Λευκωσία είναι πανέτοιμη για όλα τα σενάρια, για όλες τις ενδεχόμενες και μη εκπλήξεις εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στα πλαίσια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, στους πέντε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE