ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η χαλάρωση μέτρων και η αύξηση αλυσίδας μετάδοσης σε γάμους και κοινωνικές εκδηλώσεις

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η χαλάρωση μέτρων και η αύξηση αλυσίδας μετάδοσης σε γάμους και κοινωνικές εκδηλώσεις

Μεγαλύτερες οι αλυσίδες μετάδοσης κορωνοϊου που δημιουργούνται σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το Υπ.Υγείας , τα κρούσματα άρχισαν την αυξητική πορεία, απο τη μέρα που η χρήση μάσκας καταργήθηκε σε ανοιχτούς χώρους.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι οι περισσότερες αλυσίδες μετάδοσης προέρχονται απο κοινωνικές εκδηλώσεις, είτε πρόκειται για γάμους, φεστιβάλ, συναυλίες κτλ. Ενώ στη συνέχεια επεκτείνονται ενδοοικογενειακά. 

Οι περισσότεροι πολίτες θα έχουν ακούσει για κρούσματα και αλυσίδες μετάδοσης που δημιουργήθηκαν μετά απο μια εκδήλωση. Ιδιαίτερα μετά απο δυο χρόνια αυστηρών μέτρων, επιχειρήσεις, ζευγάρια προγραμμάτισαν ξανά εκδηλώσεις, γάμους , βαφτίσεις που είχαν αναβληθεί.

Αυτό έφερε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι διοργανώσεις event και κυρίως οι γάμοι, όπου ενώ στο παρελθόν πραγματοποιούνταν Σάββατο είτε Κυριακή, πλέον οι καθημερινές έγιναν εξίσου πρώτη επιλογή.

Η πρόληψη και τήρηση των μέτρων είναι καθαρά ατομική ευθύνη, με κάποιους να προσπαθούν με κάθε τρόπο να αυτοπροστατευτούν περισσότερο όταν έρχονται σε επαφή ή λαμβάνουν μέρος σε μια κοινωνική εκδήλωση. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

Υπέρ των Νόμων που ψήφισε η Βουλή για τη ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων τάσσεται επί της αρχής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ωστόσο, στη βάση υποδείξεων της Νομικής Υπηρεσίας, ζητεί από τη Βουλή να προβεί σε μικρές αλλαγές, ώστε να ξεπεραστούν ζητήματα που αφορούν τη συνταγματικότητα ή τη δυνατότητα εφαρμογής τους, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE