ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Την πάτησε... εταιρία στη Λεμεσό - Κατάφεραν να αποσπάσουν πάνω από 25.000 ευρώ

Την πάτησε... εταιρία στη Λεμεσό - Κατάφεραν να αποσπάσουν πάνω από 25.000 ευρώ

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων στη Λεμεσό, που σύμφωνα με την καταγγελία επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν  27,216 ευρώ.

Όπως αναφέρει η καταγγελία, εταιρεία στο Μαρόκο με την οποία συνεργάζεται η αντιπροσωπεία, ζήτησε όπως της πληρωθούν δυο τιμολόγια σχετικά με ενοικιάσεις αυτοκινήτων σε διαφορετικό τραπεζικό λογαριασμό. 

Με από επικοινωνία, διαπιστώθηκε ότι τα τιμολόγια δεν είχαν εξοφληθεί και ότι τα χρήματα  κατατέθηκαν σε λογαριασμό με τον οποίο η εταιρεία του εξωτερικού δεν είχε καμία σχέση.

H Aστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο αναζητούν συνεχώς τρόπους για να κερδίσουν χρήματα σε βάρος ανυποψίαστων θυμάτων. Άτομα και οργανισμοί συχνά πέφτουν θύματα απάτης διαφόρων μορφών.

Αυτές οι απάτες αποτελούν παραδείγματα για το πώς οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορούν εύκολα να παίξουν με την ψυχολογία και τις αντιλήψεις των ανθρώπων. Οι συμβουλές που παρέχονται εδώ έχουν σκοπό να σας βοηθήσουν να προστατευθείτε. Η ευαισθητοποίηση είναι η καλύτερη άμυνα!

Γενικές συμβουλές:

Ελέγχετε τακτικά τους διαδικτυακούς σας λογαριασμούς.
Ελέγχετε τακτικά τον τραπεζικό σας λογαριασμό και αναφέρετε τυχόν ύποπτη δραστηριότητα στην τράπεζά σας.
Εκτελέστε online πληρωμές μόνο σε ασφαλείς ιστότοπους (ελέγξτε τη γραμμή URL για το λουκέτο και το https) και χρησιμοποιώντας ασφαλείς συνδέσεις (επιλέξτε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας αντί για δημόσιο Wi-Fi).
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η τράπεζά σας δεν θα σας ζητήσει ποτέ “ευαίσθητες” πληροφορίες, όπως τα διαπιστευτήρια του διαδικτυακού λογαριασμού σας μέσω τηλεφώνου ή email.
Εάν μια προσφορά ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, είναι σχεδόν πάντα απάτη.
Διατηρήστε τα προσωπικά σας στοιχεία ασφαλή. Να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με το πόσες προσωπικές πληροφορίες μοιράζεστε σε ιστότοπους κοινωνικών δικτύων. Οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες και τις εικόνες σας για να δημιουργήσουν μια πλαστή ταυτότητα ή να σας στοχεύσουν με μια απάτη.
Εάν πιστεύετε ότι έχετε δώσει τα στοιχεία του λογαριασμού σας σε έναν απατεώνα, επικοινωνήστε αμέσως με την τράπεζά σας.
Πάντοτε να αναφέρετε κάθε ύποπτη ενέργεια στην Αστυνομία, ακόμα κι αν δεν πέσατε θύμα της απάτης.

Οι 9 πιο συνηθισμένες διαδικτυακές απάτες και πώς να τις αποφύγετε:

Απατηλές ιστοσελίδες τραπεζών
Ρομαντική απάτη
Phishing
Vishing
Smishing
Απάτη CEO/Business Email Compromise (BEC)
Επενδυτικές απάτες
Απάτη μέσω τιμολογίου
Κλοπή προσωπικών δεδομένων (Twishing)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top