Έκλεψαν χιλιάδες ευρώ από 77χρονο στη Λεμεσό - Του τηλεφώνησαν δήθεν από τράπεζα

Έκλεψαν χιλιάδες ευρώ από 77χρονο στη Λεμεσό - Του τηλεφώνησαν δήθεν από τράπεζα

Θύμα απάτης έπεσε 77χρονος στη Λεμεσό ο οποίος ξεγελάστηκε από άγνωστο πρόσωπο που του συστήθηκε ως λειτουργός εμπορικής τράπεζας και ο οποίος  κατάφερε να του αποσπάσει σχεδόν επτά χιλιάδες ευρώ. 

Όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία, στις  3 Αυγούστου έλαβε τηλεφώνημα από άγνωστο πρόσωπο το οποίο του μιλούσε στην αγγλική γλώσσα και παρίστανε λειτουργό εμπορικής τράπεζας. Όπως του είπε, κάποιες συναλλαγές στο λογαριασμό του αφορούσαν διαδικτυακές αγορές που ήταν ύποπτες.

Ο φερόμενος ως τραπεζίτης  έπεισε τον παραπονούμενο να του δώσει πρόσβαση στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή μέσω της εφαρμογής ANYDESK και ακολούθως του ζήτησε να του δώσει και τους κωδικούς του ibanking του.

Ανυποψίαστος ο 77χρονος έδωσε τα στοιχεία του στον άγνωστο με αποτέλεσμα να καταφέρει να αποσπάσει το ποσό των 6.850 ευρώ μεταφέροντας το από το λογαριασμό του παραπονούμενου σε Ταϊλανδέζικο τραπεζικό λογαριασμό.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τη νέα απάτη μέσω διαδικτύου για απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι οι 19 προτάσεις Χριστοδουλίδη – Τι αναμένει η Λευκωσία από Έρχιουρμαν

Κυπριακό: Στο τραπέζι οι 19 προτάσεις Χριστοδουλίδη – Τι αναμένει η Λευκωσία από Έρχιουρμαν

Στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στη συνάντηση του Προέδρου με το Δημοτικό Συμβούλιο Μόρφου, στη συνεδρίαση του Προέδρου της Δημοκρατίας με νέους υπό τη μορφή Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους.