H Moderna μηνύει τις Pfizer/BionTech για παραβίαση πατέντας

H Moderna μηνύει τις Pfizer/BionTech για παραβίαση πατέντας

Η εταιρεία Moderna κατέθεσε μήνυση κατά της Pfizer για παραβίαση πατέντας σε ό,τι αφορά το εμβόλιο κατά της COVID-19, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Moderna ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες Pfizer/BionTech αντέγραψαν την τεχνολογία mRNA που η εταιρεία είχε αναπτύξει χρόνια πριν από την πανδημία.

Η μετοχή της Pfizer υποχώρησε κατά 1,4%, ενώ της BioNTech κατά 2% πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Η μήνυση, που περιέχει απαίτηση για αποζημίωση απροσδιόριστου ύψους, κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο της Μασαχουσέτης και στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Ντύσελντορφ.

Η εταιρεία Moderna ιδρύθηκε μόλις πριν από μία δεκαετία και η έδρα της είναι στο Κέμπριτζ της Μασχουσέτης. Έγινε γνωστή για τις καινοτόμες έρευνες στην ανάπτυξη της τεχνολογίας mRNA.

Η εταιρεία BioNTech με έδρα την Γερμανία είναι γνωστή για το έργο της επί της τεχνολογίας mRNA.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

Το κινητό τηλέφωνο του θύματος φαίνεται πως αποτέλεσε το κρίσιμο στοιχείο που οδήγησε στην ταυτοποίηση και τελικά στην «αποκάλυψη» του καθ’ ομολογία δράστη στην υπόθεση της δολοφονίας του 22χρονου Sahruar Ahmed Emon, φοιτητή από το Μπαγκλαντές, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί από τις 12 Ιουνίου.