ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: «Κλείδωσαν» οι εισηγήσεις – «Υπήρξαν κάποιες διαφοροποιήσεις»

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: «Κλείδωσαν» οι εισηγήσεις – «Υπήρξαν κάποιες διαφοροποιήσεις»

Κλείδωσαν οι εισηγήσεις που πάνε αύριο Υπουργικό μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής και της Συμβουλευτικής Επιτροπής.

Για τον οδικό χάρτη διαχείρισης της πανδημίας ενόψει του φθινοπώρου αλλά και για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μίλησαν επιδημιολόγοι και Υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, υπήρξαν κάποιες διαφοροποιήσεις όσο αφορά τις μάσκες.

Επιπλέον, αξιολογήθηκαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα όπου καταγράφεται μείωση σε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες, όπως και στον αριθμό των νοσηλευόμενων στα νοσηλευτήρια.

Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η αναπροσαρμογή πρωτοκόλλων και μέτρων που είναι σε ισχύ με βάση τη βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα.

Μεταξύ άλλων, υπάρχουν εισηγήσεις για άρση της υποχρέωσης για χρήση προστατευτικής μάσκας, εξαιρουμένων χώρων υψηλής επικινδυνότητας όπως νοσοκομεία, οίκοι ευγηρίας, κλειστές δομές ευπαθών ομάδων, χώροι παροχής υπηρεσιών υγείας (εξωτερικά ιατρεία, ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα, χημεία, κέντρα αποκατάστασης), φαρμακεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συστήνεται η χρήση μάσκας σε χώρους συγχρωτισμού, σε άτομα που εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και σε άτομα που συναναστρέφονται με άτομα υψηλού κινδύνου. 

Εισηγήθηκε η αύξηση της χωρητικότητας σε χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης, εκκλησίες, χώρους θρησκευτικής λατρείας, συνέδρια, εμπορικές εκθέσεις, γήπεδα και καζίνο στο 100% της χωρητικότητας τους.

Συστήνεται όπως όλοι οι μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί και προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων (νηπιαγωγεία, Δημοτική και Μέση εκπαίδευση) πριν την επιστροφή τους στα σχολεία για την έναρξη των μαθημάτων, υποβληθούν σε τεστ αυτοδιάγνωσης (self-test) ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test)

Τέλος, οι ειδικοί εισηγούνται τη δωρεάν διάθεση μίας συσκευασίας τεστ αυτοδιάγνωσης (self-test) στα παιδιά που φοιτούν στη Δημοτική Εκπαίδευση (Προδημοτική Εκπαίδευση).

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top