ΥΓΕΙΑ

Εύκολοι και γρήγοροι τρόποι για να μειώσουμε άμεσα και αποτελεσματικά τη ζάχαρη από τη διατροφή μας

Εύκολοι και γρήγοροι τρόποι για να μειώσουμε άμεσα και αποτελεσματικά τη ζάχαρη από τη διατροφή μας

Τα τελευταία 20 χρόνια τα ποσοστά παχυσαρκίας έχουν αυξηθεί δραματικά στις ανεπτυγμένες χώρες και μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων επεξεργασμένων τροφών και ποτών που περιέχουν ζάχαρη με πολλά προβλήματα υγείας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα τρόφιμα που περιέχουν φυσικά σάκχαρα, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι πολύ πιο θρεπτικά από τα τρόφιμα με προστιθέμενα σάκχαρα, επειδή περιέχουν σημαντικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες που επιβραδύνουν την πέψη τους και τα καθιστούν μια πιο καλή πηγή ενέργειας.

Μειώστε τη ζάχαρη όταν μαγειρεύετε

Μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα ζάχαρης στις αγαπημένες σας συνταγές κατά 1/3 ή ακόμα και κατά 1/2, αφού οι μικρότερες ποσότητες εξακολουθούν να δίνουν γεύση.

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλουν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και έτσι μπορούν να σας βοηθήσουν να νικήσετε τις λιγούρες. Συμπεριλάβετε, λοιπόν, στη διατροφή σας λαχανικά, φρούτα, τρόφιμα ολικής άλεσης και όσπρια.

Χρησιμοποιήστε φρούτα και κανέλα στο πρωινό σας

Τα συσκευασμένα δημητριακά, οι έτοιμοι χυμοί και τα γιαούρτια με γεύση συχνά περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης από όση θα περιμένατε. Επομένως, καλό είναι να επιλέξετε ένα σκέτο γιαούρτι και να το συνοδεύσετε με φρέσκα φρούτα και μερικούς ξηρούς καρπούς.

Εναλλακτικά, φτιάξτε βρώμη με κανέλα (που χαρίζει γλυκιά γεύση ακόμη και χωρίς την προσθήκη ζάχαρης) και αργότερα προσθέστε μερικά ψιλοκομμένα φρούτα.

Επιλέξτε εποχιακά φρούτα

Τα φρούτα εκτός εποχής δεν είναι τόσο γευστικά όσο τα εποχιακά. Επομένως, προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό.

Έξυπνες νέες διατροφικές συνήθειες από το πρωί

Ένας άλλος τρόπος για να μειώσετε τη ζάχαρη στο πρωινό σας είναι να επιλέξετε αλμυρά τρόφιμα αντί για γλυκά. Αν έχετε συνηθίσει να τρώτε κάθε πρωί ψωμί με μαρμελάδα, δοκιμάστε να τρώτε μερικές φορές την εβδομάδα βραστά αυγά ή ομελέτα με μανιτάρια. Μόλις συνειδητοποιήσετε πόσο πιο χορταστική είναι η πρωτεΐνη, θα θελήσετε να βγάλετε τη ζάχαρη από το πρωινό σας.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top