ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Τι είπε για ένα ενδεχόμενο κύμα τον χειμώνα - «Είμαστε σε μεταβατική περίοδο»

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Τι είπε για ένα ενδεχόμενο κύμα τον χειμώνα - «Είμαστε σε μεταβατική περίοδο»

Μεταβατική χαρακτήρισε την περίοδο που διανύουμε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, αναφερόμενος στο ότι ο κορωνοϊός από πανδημία γίνεται ενδημία.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι είμαστε πιο κοντά στο τέλος αυτή της μεταβατικής περιόδου και αυτό ωφελείται κυρίως στην εμβολιαστική κάλυψη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε.

«Πλέον η εμβολιαστική κάλυψη των περισσότερων χωρών ανά το παγκόσμιο είναι τέτοια που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι παρότι αναμένουμε κάποια έξαρση των χειμώνα δεν θα είναι ευρέως κύματα όπως είχαμε στο παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε σημειώνοντας ότι πάλι μπορεί να αισιοδοξούμε και αυτό φάνηκε στα προηγούμενα δυο κύματα που είχαμε στο νησί, καθώς ο αριθμός των νοσηλειών ήταν αρκετά χαμηλότερος, σε σχέση με προηγούμενα κύματα, ενώ είχαμε πολλά κρούσματα.

Την ίδια ώρα επισήμανε ότι το μπαλάκι περνάει στον γενικό πληθυσμό για το αν τηρεί τα μέτρα ατομικής ευθύνης, κάτι που τονίστηκε και στην καμπάνια μετά την χαλάρωση των αυστηρών μέτρων που υπήρχαν.
Τέλος σε σχέση με την εμβολιαστική κάλυψη υπογράμμισε ότι πρέπει να συνεχιστεί γιατί ο ιός δεν θα φύγει τόσο εύκολα, ενώ σημείωσε ότι ίσως στο μέλλον να υπάρξει ένα κύμα τον χειμώνα και ένα το καλοκαίρι.

Δείτε το απόσπασμα: 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top