Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΠΟΥ: «Ισχυρή σύσταση» ενάντια σε δύο θεραπείες με αντισώματα κατά της Covid-19

ΠΟΥ: «Ισχυρή σύσταση» ενάντια σε δύο θεραπείες με αντισώματα κατά της Covid-19

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) απευθύνει «ισχυρή σύσταση» ενάντια σε δύο θεραπείες αντισωμάτων κατά της COVID-19, καθώς τις θεωρεί πλέον αναποτελεσματικές, αντικαθιστώντας έτσι την προηγούμενη σύστασή του για χρήση τους. Πρόκειται για τα φάρμακα-μονοκλωνικά αντισώματα sotrovimab (των GSK και Vir Biotechnology) και casirivimab-imdevimab («κοκτέιλ» των Regeneron και Roche).

Η ομάδα των διεθνών ειδικών του ΠΟΥ (WHO Guideline Development Group) έκανε τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal» (BMJ). Η νέα αρνητική σύσταση προέκυψε μετά από εργαστηριακές μελέτες που έδειξαν ότι τα εν λόγω φάρμακα είναι απίθανο να φέρουν αποτέλεσμα έναντι των νέων παραλλαγών του κορωνοϊού, ιδίως της Όμικρον και των υποπαραλλαγών της.

Στην ίδια ανανεωμένη οδηγία η επιτροπή του ΠΟΥ συστήνει την υπό όρους χρήση του αντιικού φαρμάκου ρεμδεσιβίρη (της Gilead) σε ασθενείς με σοβαρή COVID-19, αλλά όχι σε εκείνους σε κρίσιμη κατάσταση. Η νέα σύσταση προέκυψε με βάση τα αποτελέσματα πέντε κλινικών μελετών σε συνολικά 7.643 ασθενείς, οι οποίες έδειξαν 13 λιγότερους θανάτους ανά 1.000 ασθενείς με σοβαρή COVID-19 μεταξύ όσων έπαιρναν ρεμδεσιβίρη, αλλά 34 περισσότερους θανάτους ανά 1.000 ασθενείς με κρίσιμη COVID-19.

Ακόμη ο ΠΟΥ συμβουλεύει ότι τρία φάρμακα κατά της αρθρίτιδας (tocilizumab ή sarilumab και baricitinib) μπορούν πλέον να συνδυαστούν, επιπροσθέτως από τα κορτικοστεροειδή, σε ασθενείς με σοβαρή ή κρίσιμη COVID-19. Τέλος, δηλώνει αντίθετος στη χρήση ιβερμεκτίνης και υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς με COVID-19, ανεξαρτήτως από το πόσο σοβαρά νοσούν.

Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

ΥΠΟΙΚ: «Τα όποια επιπρόσθετα μέτρα κατά της ακρίβειας πρέπει να είναι στοχευμένα»

Κεντρικές Φυλακές: Συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων - Τραυματίστηκαν δύο δεσμοφύλακες

Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών: Έδωσε κατάθεση η μία 14χρονη - Προσκόμισε ιατρικό πόρισμα

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του μικρού Λούκα: «Κλαίω και πονάω... ο καρκίνος ήρθε πίσω για τρίτη φορά»



Συνάντηση ΠτΔ-Βικτόρια Νιούλαντ - Ενημέρωσε για προσπάθειες επανέναρξης διαπραγματεύσεων

Συνάντηση ΠτΔ-Βικτόρια Νιούλαντ - Ενημέρωσε για προσπάθειες επανέναρξης διαπραγματεύσεων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στη Νέα Υόρκη, την Αναπληρώτρια Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κα Βικτόρια Νιούλαντ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top