ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πετάνε στο δρόμο Κύπρια μονογονιό με δυο μικρά παιδιά - Οι ιδιοκτήτες της έκοψαν το νερό - Δεν της δίνουν το ΕΕΕ

Πετάνε στο δρόμο Κύπρια μονογονιό με δυο μικρά παιδιά  - Οι ιδιοκτήτες της έκοψαν το νερό - Δεν της δίνουν το ΕΕΕ

Πετάνε έξω από το σπίτι μονογονιό , δυο ανήλικων παιδιών , ηλικίας 4 και 5.5 χρονών.

Καταγγελία στο ThemaOnline από μητέρα μονογονιό η οποία αναφέρει πως οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος στο οποίο διαμένει και πληρώνει 450 ευρώ ενοίκιο, όχι μόνο αρνούνται να ανανεώσουν το συμβόλαιο, όπως αρχικά είχαν συμφωνήσει, αλλά της έκοψαν απροειδοποίητα το νερό, ενώ έχει δυο παιδιά ανήλικα.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στο ThemaOnline η μητέρα, δεν χρωστάει ενοίκια , σε αντίθεση με τους ιδιοκτήτες οι οποίοι της ζητάνε να πληρώσει και άλλους λογαριασμούς όπως φόρους πεζοδρομίων κτλ.

Η ίδια αναφέρει πως ενώ είχαν συμφωνήσει την ανανέωση , απροειδοποίητα της έκοψαν νερό και της έστειλαν προειδοποίηση με δικηγόρο να αφήσει το σπίτι. Η μονογονιός ζήτησε από τους ιδιοκτήτες να ενώσουν το νερό, καθώς στο σπίτι διαμένουν ανήλικα παιδιά και πως θα αποχωρήσει όταν βρει νέα στέγη. Αυτή τη στιγμή ζει με δυο παιδιά σε σπίτι χωρίς νερό, ενώ ανησυχεί μη της κόψουν και το ρεύμα.

Απορρίπτει τις αιτήσεις της το Γραφείο Ευημερίας για το ΕΕΕ - «Θέλω και είμαι διαθέσιμη να δουλέψω»

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η μητέρα στο ThemaOnline , κάθε φορά απορρίπτουν την αίτηση της, καθώς όπως της αναφέρουν ως δικαιολογία από το Γραφείο Ευημερίας, δεν αποδέχεται τις θέσεις εργασίας που της προτείνουν.

Φανερά αγανακτισμένη αναφέρει «Μένω Λάρνακα και μου πρότειναν να πάω να δουλέψω Αγία Νάπα. Τους εξηγώ συνεχώς στο αρμόδιο γραφείο ότι έχω δυο μωρά, 4 και 5 χρονών, δεν έχω γονείς, δεν έχω άντρα , δεν έχω αυτοκίνητο. Εξηγήστε μου πως μπορώ να πάω Αγία Νάπα. Είμαι πρόθυμη να δουλέψω και θέλω να δουλέψω. Ζητώ όμως μια δουλειά 8 το πρωί με 4 το απόγευμα , Δευτέρα με Παρασκευή στην πόλη μου. Δεν έχω κανένα να προσέχει τα μωρά μου, ούτε να πάει να τα πάρει από το σχολείο , ούτε να τα προσέχει στο σπίτι μετά τις 4 ή Σαββατοκυρίακο. Δεν έχω κανένα να με βοηθά με τα παιδιά , είμαι μόνη μου. Ζητώ μια δουλειά που να μπορώ να εργαστώ αυτές τις ώρες και όχι να με στέλνουν από την Λάρνακα είτε στην Αγία Νάπα είτε στη Λεμεσό και να μου λένε αφού δεν έχεις αυτοκίνητο πάρε λεωφορείο. Και αν συμβεί κάτι με τα παιδιά μου; Πως θα είμαι δίπλα τους αμέσως , που δεν έχω κανένα; Μου λένε δείχνεις αδιαφορία να εργαστείς. Δεν δείχνω αδιαφορία , εξηγώ απλά τι συμβαίνει στη ζωή μου και ποια είναι τα δεδομένα με τα παιδιά μου και συνεχίζουν να μου προτείνουν δουλειές εκτός της πόλης μου» .

«Προσπαθώ να τα βγάλω πέρα μόνη μου»

«Ο πάπας τους δίνει διατροφή όποτε θέλει, δεν είναι συνεπής. Η Αστυνομία δεν αναλαμβάνει, τα Γραφεία δεν αναλαμβάνουν. Τι πρέπει να κάνω ; Που να αποταθώ; Προσπαθώ να μη στερήσω τίποτα στα παιδιά μου. Ψάχνω μια δουλειά ή μια βοήθεια από το ΕΕΕ να μπορώ να συντηρώ τα παιδιά μου με αξιοπρέπεια. Ζητώ δουλειά, θέλω να δουλέψω αλλά κοντά στα παιδιά μου όχι σε άλλη πόλη, διότι δεν έχω κανένα άλλο να με βοηθήσει ή να τα προσέχει όταν σχολάσουν από το σχολείο» , αναφέρει η μητέρα. 

Σε απόγνωση βρίσκεται η μητέρα, καθώς αυτή τη στιγμή είναι με μια επιστολή στο χέρι η οποία γράφει ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι που ενοικιάζει ενώ από την άλλη δεν έχει άλλη στέγη να πάει να μείνει με τα παιδιά της. Ταυτόχρονα, ενώ θέλει να εργαστεί , αναφέρει ότι το Γραφείο Ευημερίας δεν δείχνει να κατανοεί την κατάσταση μιας μητέρας μονογονιού που δεν έχει βοήθεια. Η ίδια ζητά μια εργασία να μπορεί να δουλέψει και να συντηρεί με αξιοπρέπεια τα παιδιά της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top