ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Με τα τρολ ισχύει ότι και στους ζωολογικούς κήπους: Μην ταΐζετε τα ζώα

Με τα τρολ ισχύει ότι και στους ζωολογικούς κήπους: Μην ταΐζετε τα ζώα

Επειδή φούντωσε ξανά η κουβέντα με τα τρολ και τα fake accounts, ας δούμε τους χρυσούς κανόνες που ισχύουν έτσι και συναντήσουμε ένα (ή και περισσότερα)


Δεν μπαίνεις ποτέ μα ΠΟΤΕ σε οποιαδήποτε συζήτηση με τρολ. Η διαμάχη είναι το οξυγόνο τους, αν τους το στερήσεις θα μαραζώσουν και θα πεθάνουν το ίδιο μοναχικά και μίζερα όπως γεννήθηκαν. Μην ξεχνάς ότι αυτά είναι αθκειασερά έμμισθα κομματόσκυλα που πληρώνονται για να βρίζουν ανώνυμα όποιον διαφωνεί με τον μάστρο τους σε αντίθεση με σένα που ποστάρεις επώνυμα, έχεις το θάρρος της γνώμης σου και ρισκάρεις καθημερινά. Οπότε οτιδήποτε τους απαντήσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου. Για παράδειγμα, σε φτάνουν στο αμήν (αυτή είναι πρακτικά η δουλειά τους) εσύ χάνεις την ψυχραιμία σου και βρίζεις ή απειλείς (που είναι λάθος ούτως ή άλλως). Αμέσως γίνεται screenshot και κυκλοφορεί out of context με εσένα ταμπελωμένο ως φασίστα, νταή, σεξιστή κλπ. Να θυμάσαι πάντα ότι αν παλέψεις με ένα γουρούνι μέσα στα σκατά θα λερωθείτε και οι δύο αλλά μόνο το γουρούνι θα το ευχαριστηθεί.

Δεν μπλοκάρεις ποτέ ένα τρολ στο Twitter. Για κάποιο λόγο βγάζουν screenshot το μπλοκάρισμα και το (περι)φέρουν ως παράσημο γράφοντας μάλιστα ότι “είσαι αντιδημοκρατικός”, “δεν αντέχεις τον διάλογο”, “δε σέβεσαι την αντίθετη άποψη” κλπ λες και είσαι υποχρεωμένος να πιάσεις κουβέντα συζήτηση με ένα “αυγό” ή handler που θυμίζει password και να δώσεις υπόσταση στις μαλακίες τους. Δεν είσαι φυσικά αλλά γιατί να τους δώσεις έστω κι αυτή την ικανοποίηση; Δεν τους ακολουθείς εξαρχής ή unfollow αν το έχεις κάνει ώστε να μην μπορούν να σχολιάσουν ή ακόμα καλύτερα άλλαξε τις ρυθμίσεις σου ώστε να μην μπορεί να σχολιάζει/μένσιον/ταγκάρει ο κάθε πικραμένος. Στο Facebook μπορείς να μπλοκάρεις αβέρτα, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι’ αυτό και το κυριότερο δεν μπορούν να το διαφημίσουν. Αν και πιστεύω πως το καλύτερο είναι το unfriend (σε περίπτωση που γελάστηκες κι έκανες φίλο κάποιο fake προφίλ) ώστε εκείνο να εξακολουθεί να διαβάζει τι γράφεις και να εξοργίζεται χωρίς να μπορεί να σχολιάσει. Και στις δύο πλατφόρμες τα τρολ μπορούν ακόμα να σε σχολιάζουν στο κωλάντερο του ίντερνετ όπου συχνάζουν με screenshots των ποστ σου, αλλά χέστηκες. Αν δεν τα βλέπεις είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Κι αυτά είπαμε, ζουν από τη σημασία που τους δίνεις.

Αν θέλεις σώνει και καλά να απαντήσεις, κάντο σε ασφαλές περιβάλλον. Βγάλε δηλαδή screenshot το τρολάκι στο Twitter και άλλαξέ του τον αδόξαστο στο Facebook όπου οι περισσότεροι εκεί είναι (υποτίθεται) φίλοι σου. Μη το λυπάσαι, να θυμάσαι ότι δεν είναι κανονικός άνθρωπος με αισθήματα και ζωή, αλλά έμμισθο κομματόσκυλο ή απλός μισθοφόρος που πληρώνεται για να καταστρέφει ζωές. Ξεφτίλισέ του για εκτόνωση ή απλά για να το εκθέσεις αλλά ΠΟΤΕ με interaction μαζί του. Μόνο screenshot και ποτέ απάντηση, retweet με παράθεση ή mention/tag.

Αν η κατάσταση κλιμακωθεί και δεις ότι το παρακάνουν με τις επιθέσεις, κάνε ριπόρτ τον κώλο τους μέχρι να δύσει ο ήλιος. Και για καλύτερο αποτέλεσμα βάλε και τους φίλους σου. Στα report ισχύει ότι και στα όργια: the more the merrier.

Βέβαια η πρόληψη παραμένει η καλύτερη αντιμετώπιση. Πρόσεχε ποιον κάνεις accept/follow ή με ποιον ξεκατινιάζεσαι στα διάφορα γκρουπ (κάτι που δεν θα έπρεπε να κάνεις εξαρχής)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top