Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο: «Έφυγε» ο ηθοποιός Σάκης Πετκίδης - Η πορεία του στο θέατρο

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο: «Έφυγε» ο ηθοποιός Σάκης Πετκίδης - Η πορεία του στο θέατρο

Πέθανε ο ηθοποιός Σάκης Πετκίδης, ο οποίος κατέγραψε μακροχρόνια και συνεπή υποκριτική διαδρομή.

Υπήρξε βασικό στέλεχος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) από? το 1978. Κατά την διάρκεια της συνεργασίας του με την κρατική σκηνή της Θεσσαλονίκης ερμήνευσε βασικούς και πρωταγωνιστικούς ρόλους σε 70 περίπου έργα συνεργαζόμενους με πολλούς και σημαντικούς σκηνοθέτες.

Ανάμεσά τους και τα «Όπως σας αρέσει» του Σαίξπηρ Ουίλλιαμ, σε σκηνοθεσία Παπαβασιλείου, Ένα παιδί μετράει τ' άστρα του Μενέλαου Λουντέμη σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, «Αυτοκράτωρ Μιχαήλ» του Άγγελου Τερζάκη σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη κ.α.

Παράλληλα, εργάστηκε στον κινηματογράφο και την τηλεόραση συμμετέχοντας σε ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές. Το ΚΘΒΕ, με ανακοίνωσή του, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την απώλειά του.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τα ξημερώματα τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν - Τα πρώτα αντίποινα από Ιράν με πυραύλους κατά Ισραήλ

LIVE: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τα ξημερώματα τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν - Τα πρώτα αντίποινα από Ιράν με πυραύλους κατά Ισραήλ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε με ανάρτηση του στο Χ την ολοκλήρωση μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ιράν, δηλώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «ολοκλήρωσαν την πολύ επιτυχημένη επίθεσή μας σε τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των Φόρντοου, Nατάνζ και Ισφαχάν».

BEST OF TOTHEMAONLINE