ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχεται κατεχόμενα ο Ερντογάν; - Ετοιμάζουν εγκαίνια στο αεροδρόμιο Τύμπου - Με φόντο την αναγνώριση του ψευδοκράτους

Έρχεται κατεχόμενα ο Ερντογάν; - Ετοιμάζουν εγκαίνια στο αεροδρόμιο Τύμπου - Με φόντο την αναγνώριση του ψευδοκράτους

Επικαλούμενη είδηση του τηλεοπτικού δικτύου Haber Global της Τουρκίας, η τ/κ ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί έγραψε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν θα έρθει στα κατεχόμενα τον Νοέμβριο και θα συμμετάσχει στην τελετή θεμελίωσης του νέου συγκροτήματος της «βουλής» και του «προεδρικού» στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα προστίθεται ότι στις 15 Νοεμβρίου, ημέρα ανακήρυξης του ψευδοκράτος, σχεδιάζεται επίσης να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου.

Σύμφωνα με την είδηση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Έρντογαν αναμένεται να στείλει «αυστηρά μηνύματα».

Οι δηλώσεις Ερντογάν-Τσαβούσογλου για αναγνώριση ψευδοκράτος και ενίσχυση κατοχικού στρατού στον τ/κ Τύπο

Μόνο δύο εφημερίδες, Χαλκίν Σεσί και Σταρ προβάλλουν σήμερα πρωτοσέλιδα και ως κύριο θέμα τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για την αναγνώριση του ψευδοκράτους κι άλλες δύο έχουν ως κύριο θέμα τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ για την ενίσχυση του κατοχικού στρατού στα κατεχόμενα, η Χακικάτ και από κοινού με τις δηλώσεις Τατάρ για το νέο «προεδρικό» η Βολκάν.

Άλλες εφημερίδες κάνουν αναφορά στις προαναφερόμενες δηλώσεις ως δευτερεύον θέμα στα πρωτοσέλιδά τους και κάποιες άλλες δεν τις αναφέρουν καθόλου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι ο Ταγίπ Έρντογαν υποστήριξε πως δεν έχει καμία εξήγηση τόσο από πλευράς περιεχομένου όσο και από πλευράς συγχρονισμού η άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία και πρόσθεσε ότι θα κάνουν τα βήματα που χρειάζεται. «Εκτός από αυτό, όπλα, πυρομαχικά, μέσα κλπ. κάνουμε τα βήματά μας αυτή την στιγμή σε σχέση με αυτά τα θέματα τόσο στην ξηρά, όσο στον αέρα και στην θάλασσα. Πρέπει όλοι να ξέρουν ότι αυτό το τελευταίο βήμα δεν θα μείνει αναπάντητο, θα ληφθούν κάθε είδους μέτρα για την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού».

Η Αβρούπα γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θα ενισχύσει την στρατιωτική παρουσία της χώρας του στην κατεχόμενη Κύπρο. «Σύμφωνα με τον Έρντογαν, η άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στους Ελληνοκύπριους απειλεί την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων», σημειώνει η εφημερίδα.

Η Ντιαλόγκ δημοσιεύει στις εσωτερικές της σελίδες τις δηλώσεις Έρντογαν και Τσαβούσογλου κάτω από τον τίτλο «Θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται» και μυ υπότιτλο «Τσαβούσογλου: Θα στείλουμε περισσότερες δυνάμεις».

Η Γενί Ντουζέν δημοσιεύει επίσης στις εσωτερικές της σελίδες τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για την Κύπρο κάτω από τον τίτλο «Θα στείλουμε περισσότερες δυνάμεις και ό,τι ανάγκες υπάρχουν σε όπλα θα τις καλύψουμε και αυτές».

Στο μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα Τούρκιγιε φιλοξενεί δηλώσεις του στρατηγού εν αποστρατεία, Ερντογάν Καρακούς, ο οποίος ανάφερε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όσον αφορά στην ασφάλεια των κατεχομένων από την Τουρκία.

«Μετά την απόφαση των ΗΠΑ, τα βλέμματα στράφηκαν στις αποφάσεις της Τουρκίας στην περιοχή», σημειώνει η εφημερίδα, και γράφει ότι ο Καρακούς έδωσε συμβουλές για την προετοιμασία σε περίπτωση πολέμου, τονίζοντας πως πρέπει να αγοραστούν τουλάχιστον F-16 με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν αρχικά.

«Η Τουρκία δεν χρειάζεται να κατασκευάσει νέες βάσεις στην τδβκ. Η Τουρκία μπορεί εύκολα να προσεγγίσει το νησί από τις βάσεις της στο Ικόνιο και την Αττάλεια. Έχουμε σχεδόν 40.000 ένοπλες δυνάμεις στο νησί. Όσο υπάρχει αεροπορική ισχύ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» ανέφερε ο Τούρκος εν αποστρατεία στρατηγός.

Δεδομένου, συνέχισε, ότι η Ελλάδα απέχει 500 χιλιόμετρα από την Κύπρο, η Τουρκία δεν χρειάζεται αεροπορική βάση στο νησί. «Ο κύριος στόχος της Ελλάδας είναι να αποκτήσει πυραύλους με βεληνεκές 320 χιλιομέτρων στην περιοχή. Θα έχουν ένα όπλο που θα καλύπτει την περιοχή Τσουκούροβα, Ικόνιο και Αττάλεια. Θέλουν να τα αγοράσουν εναντίον μας. Δεδομένου ότι το νησί της Κύπρου είναι πιο κοντά στην Τουρκία, έχουν υπολογισμούς για να χτυπήσουν με κάποιο τρόπο την Τουρκία από την πλευρά τους», υποστήριξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top