ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Δεν υπάρχει πάτος: Όταν Κύπριοι πανηγυρίζουν για την προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας. Ναι. ΚΥΠΡΙΟΙ!

Δεν υπάρχει πάτος: Όταν Κύπριοι πανηγυρίζουν για την προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας. Ναι. ΚΥΠΡΙΟΙ!

Για πρώτη φορά στην ιστορία χώρα εισβολέας που απέτυχε στον στόχο της και με τον στρατό της να υποχωρεί, προσαρτεί όσα εδάφη πρόλαβε να καταλάβει παράνομα και με υψηλό φόρο αίματος σε μια ύστατη προσπάθεια του παρανοϊκού δικτάτορά της να εκβιάσει τη διεθνή κοινότητα και να δημιουργήσει νέα δεδομένα αλλά και νομικό προηγούμενο.

Ειδικά το τελευταίο θα έπρεπε να ανησυχεί ιδιαίτερα εμάς, τους κατοίκους μιας μιας κουτσουρεμένης χώρας με το βόρειο τμήμα της κατεχόμενο από μία παράνομη και απάνθρωπη εισβολή (άσχετα εάν η χούντα των Αθηνών με το τοπικό παράρτημα άνοιξαν πρακτικά την πόρτα και έστρωσαν κόκκινο χαλί στον Αττίλα) και την ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Η προσάρτηση του τελευταίου στην Τουρκία μπορεί να ακούγεται τα τελευταία 40 χρόνια ως κούφια απειλή (“θα το είχε κάνει έως τώρα αν μπορούσε” η μόνιμη επωδός-παρηγοριά μας) όμως ποιος μας λέει πως η Άγκυρα δεν περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία να νομιμοποιήσει το έγκλημα; Είναι γνωστό άλλωστε πως οι Τούρκοι, ως έμπειροι και ικανότατοι στρατηγιστές, επενδύουν στον μακροχρόνιο σχεδιασμό σε αντίθεση με εμάς που δεν μπορούμε να προβλέψουμε σωστά ούτε τον καιρό του ερχόμενου τριημέρου. Πιθανότατα η Τουρκία να μην επιθυμεί προσάρτηση για τους δικούς της λόγους, αν όμως το αποφασίσει δεν νομίζω πως ένα προηγούμενο στην Ουκρανία με εισβολή, κατοχή, ανακήρυξη ψευδοκρατών, δημοψηφίσματα-μαϊμού και εν τέλει προσάρτηση, θα βοηθούσε και πολύ τη δική μας πλευρά. Πρακτικά, ο χειρότερος εφιάλτης όλων των Κυπρίων;

Όλων; Κι εδώ είναι που η κατάσταση εισέρχεται στη σφαίρα του σουρεαλισμού.

Γιατί υπάρχουν Κύπριοι που από την πρώτη μέρα της εισβολής ταυτίστηκαν με τον εισβολέα. Που πανηγύρισαν για την ΕΙΣΒΟΛΗ σε μια κυρίαρχη χώρα με ένα από τα γελοιοδέστερα προσχήματα στη σύγχρονη ιστορία, φαντασιώνοντας “ήττα του ΝΑΤΟ” (που δεν είχε την παραμικρή ανάμειξη) και του ιμπεριαλισμού (ωραίο σύνθημα, λάθος αιώνας). Που έκαναν σημαία τους την παραμύθα της “αποναζιστικοποίησης” της Ουκρανίας και τάχθηκαν στο πλευρό του νεοναζιστικού τάγματος Βάγκνερ και τον Τσετσένων χασάπηδων του Καντίροφ. Που σιώπησαν μπροστά στους βομβαρδισμούς μαιευτηρίων, τους μαζικούς τάφους της Μπούτσα, τα δεμένα χειροπόδαρα και πεταμένα σε πηγάδια πτώματα ολόκληρων οικογενειών ή ακόμα χειρότερα τα απέρριπταν ως fake news παραθέτοντας ως πηγή το... Twitter της ρωσικής πρεσβείας. Που ενώ αυτολανσάρονταν ως ειρηνιστές με μόνιμο στασίδι έξω από την αμερικανική πρεσβεία έκαναν πως δεν ήξεραν προς τα που πέφτει η ρωσική. Που ενώ διερύγνυαν τα ιμάτιά τους για το πιο απλό σεξιστικό σχόλιο στο Facebook κανσελάροντας κόσμο και κοσμάκη, δεν βρήκαν μισή γαμημένη κουβέντα να πουν ή κάποιο δρώμενο να στήσουν για τους εκατοντάδες βιασμούς Ουκρανών γυναικών από Ρώσους στρατιώτες (μέχρι και ενός βρέφους). “Fake news της Δύσης” έλεγαν και συνέχιζαν απερίσπαστοι τα... αντιΝΑΤΟϊκά λες και ο χρόνος σταμάτησε γι’ αυτούς κάπου στα 90s.

Και τώρα όλο αυτό το αλλόκοτο συνονθύλευμα ακροδεξιών, νεοναζί, ψεκασμένων θρησκόληπτων που εκσπερματώνουν με το “ξανθό γένος” του Παΐσιου και σοβιετικών απολιθωμάτων που κραδαίνουν σφυροδρέπανα (πιστώνω στον Πούτιν ότι μάζεψε κάτω από την ίδια στέγη κάθε γνωστή μορφή ακραίας ηλιθιότητας - ίσως και κάποιες νεοσύστατες όπως οι Covidiots) πανηγυρίζουν για την προσάρτηση των κατεχομένων εδαφών της Ουκρανίας. “Οι περιοχές αυτές δόθηκαν δανεικές στην Ουκρανία και τώρα επιστρέφουν δικαιωματικά στη Ρωσία” έγραψε ένας από τους πολλούς... ιστορικούς και πολιτικούς αναλυτές με διδακτορικό στον... Θανάση Αυγερινό και το Russia Today που ζουν ανάμεσά μας και δοξάζονται στα ψεκογκρούπ του Facebook. Επαναλαμβάνω σε περίπτωση που δεν το εμπεδώσατε: Κυπραίοι που ζουν σε ημικατεχόμενη πατρίδα με μόνιμη απειλή προσάρτησης από την Τουρκία πανηγυρίζουν για την προσάρτηση κατεχομένων εδαφών της Ουκρανίας από τον Ρώσο Αττίλα.

Ξεκίνησαν γραφικοί και τραγελαφικοί. Κατάντησαν επικίνδυνοι. Και ψηφίζουν. Ξέρετε ποιους υποψήφιους προτιμούν. Αναρωτηθείτε αν πραγματικά θέλετε έστω κι έναν αμετανόητο απολογητή της ρωσικής εισβολής, κατοχής και προσάρτησης (και αύριο ίσως της τουρκικής) στο προεδρικό περιβάλλον.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top