ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: Στήνει σκηνικό έντασης στα κατεχόμενα - Τα πανεπιστήμια, ο τουρισμός και το άνοιγμα των Βαρωσίων

Ερντογάν: Στήνει σκηνικό έντασης στα κατεχόμενα - Τα πανεπιστήμια, ο τουρισμός και το άνοιγμα των Βαρωσίων

Σκηνικό έντασης επιχειρεί να στήσει ο Ταγίπ Ερντογάν στα Κατεχόμενα, χαρακτηριστικό των προθέσεων του είναι οι δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους για ενίσχυση της στρατιωτικής βάσης της Καρπασίας, κατά την επιστροφή του από την Πράγα.

Σύμφωνα με το άρθρο γνώμης στη φιλοκυβερνητική «Χουριέτ», με τίτλο «Το επόμενο βήμα στην Αμμόχωστο, μπορεί να είναι το άνοιγμα κάποιων δημόσιων κτιρίων», της δημοσιογράφου Χαντέ Φιράτ η οποία επισκέφθηκε την Αμμόχωστο αφιερώνει μέρος στην κατάσταση στα κατεχόμενα. Περιγράφει τις «χρυσές παραλίες με πενήντα αποχρώσεις του γαλάζιου» που επισκέπτονται τουρίστες που έρχονται από τη νότια Κύπρο, και προβάλλει τις δηλώσεις Τατάρ ότι «Το επόμενο βήμα στην Αμμόχωστο μπορεί να είναι το άνοιγμα κάποιων δημόσιων κτιρίων».

Μεταξύ των άλλων αναφέρει τη δήλωση Ερντογάν προς τον Αναστασιάδη ότι «δεν μπορούμε να πούμε τίποτα γιατί φεύγετε σε 2 μήνες».

Η αρθρογράφος που είναι ιδιαίτερα κοντά στον πρόεδρο Ερντογάν, γράφει ότι «η Τουρκία δεν κάνει βήμα πίσω από την απόφαση δύο κυρίαρχων και ισότιμων κρατών». Την ίδια στιγμή, περιγράφει το κατεχόμενο τμήμα, ως ταχύτατα αναπτυσσόμενο με εξαιρετικές δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν, ιδιαίτερα σε δυο τομείς, τουρισμό και εκπαίδευση». Όπως γράφει, «υπάρχουν, 21 πανεπιστήμια με πάνω από 100 χιλιάδες φοιτητές, τα περισσότερα (διδάσκουν στα αγγλικά).

Πηγή: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top