ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Νουρής όπως Λοβέρδος: Όταν το AIDS επιστρατεύεται ως εργαλείο χειραγώγησης της μάζας

Νουρής όπως Λοβέρδος: Όταν το AIDS επιστρατεύεται ως εργαλείο χειραγώγησης της μάζας

Σε ένα οποιοδήποτε κανονικό κράτος ο Σαλβινουρή θα είχε ήδη πάει σπίτι του ή/και διωχθεί ποινικά. Βέβαια, σε ένα οποιοδήποτε κανονικό κράτος δεν θα ήταν καν Υπουργός

Το 2012 ο τότε Υπουργός Υγείας της Ελλάδας, Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες οροθετικών ιερόδουλων που είχαν συλληφθεί σε μια τυχαία “επιχείρηση σκούπα” της Αστυνομίας. Η κατάπτυστη αυτή κίνηση ήταν στο πλαίσιο της υγειονομικής διάταξης 39α/2012 που ο ίδιος εξέδωσε για τον «περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων» και η οποία καταργήθηκε το 2015 γιατί με πρόσχημα τη δημόσια υγεία καταπατούσε μια σειρά από θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα ενώ βασικά στοχοποιούσε χρήστες ναρκωτικών, εκδιδόμενα άτομα και μετανάστες. Η διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών έγινε λίγες μόνο μέρες πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012 όπου το ΠΑΣΟΚ αναμένονταν να πατώσει και ποιος καλύτερος τρόπος να μαζέψεις ψήφους από την επίκληση στον φόβο και τη βολική και ανέξοδη στοχοποίηση ανθρώπινων ερειπίων; Και το γεγονός ότι τη διαπόμπευση διέπραξε ο “σοσιαλιστής” Λοβέρδος είναι ακόμα μία τρανταχτή απόδειξη ότι οι φασιστικές αντιλήψεις δεν αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο της ακροδεξιάς.

Cut στον Νοέμβριο του 2022 στην Κύπρο όπου την περασμένη Πέμπτη στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του ΡΙΚ, όπου ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Σαλβινουρή (από τον Ιταλό ακροδεξιό ομόλογό του τον οποίο αντιγράφει άτσαλα) έσπειρε εσκεμμένα τον πανικό με αναφορές για δήθεν εντοπισμό 1100 περιστατικών με AIDS και 800 ασθενών με φυματίωση στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα το τελευταίο δωδεκάμηνο. Συγκεκριμένα ο Σαλβινουρή ανέφερε επί λέξει: «Το τελευταίο δωδεκάμηνο έχουμε εντοπίσει ένα αυξημένο αριθμό ασθενειών, 1100 ασθενείς θετικοί στον HIV, 800 περιστατικά φυματίωσης, όμως όλα αυτά τα έχουμε ελέγξει».

Εννοείται πως μαζεύτηκε από κάτω όλο το ρατσιστότσουρμο του νησιού με λευκές ρόμπες, πυρσούς και φλεγόμενους σταυρούς για να τους πετάξει στη θάλασσα "πριν μας κολλήσουν". Η ειρωνεία είναι πως οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν πιστεύουν μεν σε πανδημίες και ασθένειες αλλά προφανώς σκοπεύουν να κάνουν απροφύλακτο σεξ με μετανάστες. Κάποιος να πει στους ηλίθιους ότι μόνο ΈΤΣΙ κολλάς HIV (που να κάθεσαι τώρα να εξηγήσεις τη διαφορά HIV και AIDS και σε ποιους) αλλά δε βαριέσαι, ούτως ή άλλως ΑΥΤΟ είναι το μοναδικό ακροατήριο του Σαλβινουρή: Νεάντερταλ, φασισταριά, ψέκες και garden variety μπετόστοκοι.

Στη συνέχεια κι αφού τα fake news του Υπουργού έκαναν τον γύρο των ψεκογκρούπ το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών διέψευσε με ανακοίνωση τη μπουρδολογία του προϊσταμένου του: "Επειδή δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του ΡΙΚ για την υγειονομική κατάσταση στο Κέντρο Πουρνάρα, έχουν αναπαραχθεί λανθασμένα, το Υπουργείο Εσωτερικών θέλει να διευκρινίσει ότι ούτε 1100 περιστατικά με AIDS διαβιούν σήμερα στο Κέντρο ούτε 800 ασθενείς με φυματίωση».


Ο ίδιος φυσικά αντί να ζητήσει συγγνώμη (για παραίτηση είναι αστείο να αναφερθούμε καν - μιλάμε για την κυβέρνηση των διαβατηρίων, των κατασκοπευτικών βαν, των Σεϋχελλών, των ιδιωτικών τζετ κλπ) είπε δύο μέρες μετά ότι έγινε “προσπάθεια εκμετάλλευσης των δηλώσεών του από πολιτικούς κύκλους που διαχρονικά διαφωνούν με την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης”. Κλασική αντίδραση: η κυβέρνηση είναι η καλή που δεν θέλει τους μετανάστες (άσχετα αν εξαιτίας της δικής της ανικανότητας και απροθυμίας έχει διογκωθεί το πρόβλημα) και όσοι αντιδρούν στη ξεκάθαρη ξενοφοβική τακτική της.. τους θέλουν. Βασικά οι μόνοι που φαίνεται να θέλουν να πνίγεται η Κύπρος στους μετανάστες είναι η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ καθώς προσφέρεται ως εργαλείο φόβου και χειραγώγησης της μάζας (που δεν θέλει και πολύ), τακτική που δεν διαφέρει και πολύ από εκείνη του Λοβέρδου.


Αν και οι δηλώσεις διαψεύστηκαν η “είδηση” εξακολουθεί να βρίσκεται αναρτημένη σε μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες συγκεντρώνοντας από κάτω τον γνώριμο ρατσιστικό οχετό. Κανείς δεν φαίνεται να μπαίνει στον κόπο να τη διαγράψει ή έστω διορθώσει, αφού ακόμα χτυπάει μαζεύει τρελά κλικ και σχόλια. Όπως λέει και το παλιό δημοσιογραφικό ρητό “μην αφήνεις την αλήθεια να σου γαμήσει μια ωραία ιστορία”, σωστά;

Σε ένα οποιοδήποτε κανονικό κράτος η διοχέτευση ψευδών ειδήσεων που στόχο έχουν την πρόκληση πανικού και εγκυμονούν σοβαρούς υγειονομικούς κινδύνους είναι ποινικό αδίκημα, όμως στη μικρή μας Μπανανία όταν κοτζάμ Υπουργός α) παραπληροφορεί β) δημοσιοποιεί ιατρικά προσωπικά δεδομένα γ) στοχοποιεί ανθρώπους δ) διοχετεύει fake news που προκαλούν υγειονομικό πανικό ε) υποκινεί τη ρατσιστική βία και το μίσος και στ) στέλνει πίσω δεκαετίες όλη τη δουλειά που έχει γίνει στην απαλλαγή των ασθενών με HIV από το στίγμα, την προκατάληψη και τις διακρίσεις, είναι απλά Πέμπτη.

Σε ένα οποιοδήποτε κανονικό κράτος ο Σαλβινουρή θα είχε ήδη πάει σπίτι του ή/και διωχθεί ποινικά. Βέβαια, σε ένα οποιοδήποτε κανονικό κράτος δεν θα ήταν καν Υπουργός. Θα έμενε στο φαρμακείο του να εκτελεί συνταγές όχι ταλαιπωρημένους ανθρώπους για ψηφοθηρικούς λόγους...

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top