ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: Οι σκιές έφυγαν αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά

ΔΗΣΥ: Οι σκιές έφυγαν αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά

Γυρίζουν σελίδα στην Πινδάρου μετά την επιχείρηση διάλυσης των σκιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το ξεκαθάρισμα ότι ο Νίκος Αναστασιάδης στηρίζει αναφανδόν την υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου. Ηταν ένα θέμα που είχε καταντήσει εξαιρετικά ψυχοφθόρο για το κυβερνών κόμμα, και το υποχρέωνε να σπαταλά πολύτιμη ενέργεια σε πολιτικό και σε στελεχιακό επίπεδο.

Στελέχη του ΔΗΣΥ και του προεδρικού αναγνωρίζουν ότι το ζήτημα αυτό δεν έπρεπε να είχε φθάσει μέχρι αυτού του σημείου, τρεις μήνες πριν τις εκλογές. Τονίζουν παράλληλα ότι όπως αφέθηκε να εξελιχθεί, είχε καταντήσει μια ανοικτή πληγή για το κόμμα. Εν πάση περιπτώσει, στην Πινδάρου επικρατεί ικανοποίηση για το ξεκαθάρισμα που έγινε στο ανώτατο επίπεδο και πλέον η προσοχή εστιάζεται στην περαιτέρω κινητοποίηση σε όλα τα επίπεδα. Στο Προεδρικό και την Πινδάρου θεωρούν ότι η επανεκκίνηση που επιχειρείται θα αποδώσει τα αναμενόμενα και ότι τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις.

Το μεγάλο στοίχημα

Στο επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου εκτιμούν ότι ο υποψήφιος θα περάσει στον δεύτερο γύρο και εκεί θα δώσει τη μεγάλη μάχη, όποιος και να είναι ο αντίπαλος με τον οποίο θα αναμετρηθεί τη 12η Φεβρουαρίου. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για την Πινδάρου, η οποία προσβλέπει σε ένα καλό αποτέλεσμα, το οποίο να καθιστά διαχειρίσιμη την επόμενη μέρα. Η νίκη εξακολουθεί να αποτελεί για τον ΔΗΣΥ τον κύριο στόχο της εκλογικής αναμέτρησης, χωρίς βεβαίως να παραγνωρίζονται οι αντικειμενικές δυσκολίες. Η βεβαιότητα όσων δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις ότι θα ψηφίσουν Αβέρωφ Νεοφύτου σε συνδυασμό με τα περιθώρια συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ, είναι στοιχεία που συντηρούν την αισιοδοξία στο επιτελείο του προέδρου της παράταξης ότι οι εναπομείναντες τρεις μήνες είναι αρκετός πολιτικός χρόνος ώστε να υπάρξουν ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Η ενεργοποίηση του στελεχιακού δυναμικού και του συνόλου των αξιωματούχων και μελών του κόμματος, που κατέχουν πολιτειακά αξιώματα, θεωρείται ότι θα συνδράμει την προσπάθεια. Ο καλύτερος συντονισμός, η αποτελεσματική διαχείριση θεμάτων, η προώθηση αιτημάτων είναι μερικά από τα σημεία στα οποία θα δοθεί έμφαση. Ζητούμενο είναι ο επαναπατρισμός ψηφοφόρων που για διάφορους λόγους απομακρύνθηκαν από την παράταξη. Δημιουργήθηκαν ομάδες από τοπικά, επαρχιακά και κορυφαία στελέχη, για προσέγγιση αυτών των ψηφοφόρων, ώστε «να μην χαθεί ούτε μια ψήφος», όπως τονίζεται.

«Μέχρι την τελευταία ψήφο»

Οι δημοσκοπήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Στην Πινδάρου θέλουν οποσδήποτε να δουν διεύρυνση της ψαλίδας με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, που θα δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου κλειδώνει το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο. Ταυτοχρόνως όμως, θέλουν επίσης, μείωση της διαφοράς από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, η οποία θα έρθει μέσα από την αύξηση της συσπείρωσης. «Κάθε ψήφος που αφαιρούμε από τον Νίκο Χριστοδουλίδη είναι διπλή», τονίζει στο themaonline στέλεχος του επιτελείου του Αβέρωφ Νεοφύτου. Εάν όντως οι επόμενες δημοσκοπήσεις δείξουν ότι εδραιώνεται η δημοσκοπική τάση για πρόκριση του Αβέρωφ Νεοφύτου στον δεύτερο γύρο, τότε το επιτελείο του θα μπορέσει ευκολότερα να χαράξει τη στρατηγική για τη συνέχεια. Δηλαδή, θα εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση εναντίον του υποψήφιου με τον οποίο φαίνεται ότι θα αναμετρηθεί στις 12 Φεβρουαρίου, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα είναι ο τέως ΥΠΕΞ.

Το ΔΗΚΟ και ο κίνδυνος

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο ίδιος ο κ. Νεοφύτου στα debate και σε άλλες δημόσιες παρεμβάσεις του, όσο και άλλα στελέχη του ΔΗΣΥ, εστιάζουν τη στόχευσή τους εναντίον του Νίκου Χριστοδουλίδη και των πολιτικών δυνάμεων που τον στηρίζουν, παρά στον Ανδρέα Μαυρογιάννη, τον υποψήφιο που στηρίζεται από τον κυρίαρχο αντίπαλο της Δεξιάς παράταξης. Η στρατηγική αυτή όμως έχει οροφή, γιατί η επίθεση κυρίως εναντίον του ΔΗΚΟ, δεν επιτρέπει στον κ. Νεοφύτου να προσβλέπει σε ουσιαστική στήριξη στον δεύτερο γύρο, από δυνάμεις του Κέντρου, με τις οποίες βρίσκεται εγγύτερα ο ΔΗΣΥ. Σε περίπτωση όμως κατά την οποία οι δημοσκοπήσεις δεν ξεκαθαρίσουν με σχετική ασφάλεια, ποιος από τους Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέα Μαυρογιάννη περνά στον δεύτερο γύρο, τότε θα είναι δυσκολότερη η χάραξη στρατηγικής για τη συνέχεια. Στην Πινδάρου απεύχονται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, γιατί ενόσω δεν ξεκαθαρίζει το σκηνικό του δεύτερου γύρου, υπάρχει ο κίνδυνος απωλειών από ψηφοφόρους που επηρεάζονται από τη λογική της χαμένης ψήφου, ακόμη όμως και σε επίπεδο στελεχών.

Οι πυλώνες

Το μήνυμα που θέλει τον Αβέρωφ Νεοφύτου να είναι ο φορέας της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην προμετωπίδα της προεκλογικής προσπάθειας της Πινδάρου, η οποία θα αναδείξει τα θετικά της δεκαετούς διακυβέρνησης, και την προσωπική συμβολή του προέδρου της παράταξης προς την κατεύθυνση της υλοποίησης. Θα προταχθούν επίσης οι πυλώνες πολιτικής του ΔΗΣΥ με τις αρχές που πρεσβεύει το κόμμα σε μείζονα ζητήματα, όπως είναι ο αγώνας για επανένωση της Κύπρου, η δημιουργία συνθηκών για αξιοπρεπείς πολίτες, ο δυτικός προσανατολισμός της χώρας και η υποβολή ένταξης στο ΝΑΤΟ πριν τη λύση και άλλες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top