ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Μπορούμε να κρατήσουμε δυνατή την κυπριακή οικονομία»

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Μπορούμε να κρατήσουμε δυνατή την κυπριακή οικονομία»

Στην εκτίμηση ότι μπορούμε να κρατήσουμε δυνατή την κυπριακή οικονομία στην πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση που θα βρεθεί η Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προέβη ο Αβέρωφ Νεοφύτου, Πρόεδρος ΔΗΣΥ και υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στην Στενή της Πάφου μετά την συνάντηση του με τους κοινοτάρχες δεκαπέντε κοινοτήτων, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως με τους σωστούς χειρισμούς και με δυνατή κυπριακή οικονομία μπορούμε να βοηθήσουμε και την ύπαιθρο και τις κοινότητες και τα αστικά μας κέντρα.

Πρόσθεσε επίσης πως με στοχευμένες πολιτικές μπορούμε να κρατήσουμε την κοινωνική συνοχή βοηθώντας αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη.  Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως όλοι γνωρίζουμε ότι έρχονται δύσκολα στην παγκόσμια οικονομία, δύσκολα στην Ευρωπαϊκή οικονομία και πρέπει να προετοιμαστούμε να θωρακιστούμε να έχουμε τις σωστές οικονομικές πολιτικές.

Η εκτίμηση του κινδύνου δεν είναι φόβος σημείωσε, προσθέτοντας πως «στο να μην εκτιμάς σωστά τις καταστάσεις είναι εκεί που οδηγείς τον τόπο σου σε περιπέτειες».

Ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την ικανοποίηση του που για ακόμη μια φορά βρίσκεται με τους ανθρώπους της υπαίθρου. Είναι αρχές Νοεμβρίου, είπε, και ζούμε και βιώνουμε τον παράδεισο που με την ευλογία του Θεού έχουμε εδώ στην Κύπρο. Ο τόπος μας είναι πραγματικά ένας επίγειος παράδεισος, κατέληξε.

Ο Παντελής Σοφοκλέους, πολιτικός μηχανικός /μηχανικός περιβάλλοντος  και σύμβουλος των κοινοτήτων για την «Προσαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας» εκτίμησε πως τώρα πρέπει να υλοποιηθούν συγκεκριμένα έργα όπως το θέμα της ανακύκλωσης, και το θέμα παροχής πρώτων βοηθειών.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε σε μια περίπτωση όπου, όπως είπε, «προχθές σώσαμε μια ζωή από εκπαιδευόμενο ο οποίος μπορούσε να προσφέρει άμεσα τις πρώτες βοήθειες». Το θέμα, είπε, είναι η προσαρμογή των κοινοτήτων στην Ευρωπαική Πράσινη Συμφωνία, σημειώνοντας πως έχουν αρχίσει εδώ και ένα χρόνο στις κοινότητες και έχουν προχωρήσει αρκετά.

Αναφερόμενος στα αιτήματα τους, είπε ότι αφορούν την επέκταση της ανακύκλωσης από τις κοινότητες Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς – Γυαλιάς στις δεκαπέντε κοινότητες, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να το πετύχουμε ως πρώτο, αλλά έχουμε και συγκεκριμένα αιτήματα τα οποία με την εκλογή του ΠτΔ δεν είναι δύσκολα».

Ο κ. Νεοφύτου επισκέφτηκε την Στενή αποδεχόμενος πρόταση από τα κοινοτικά συμβούλια. 

Οι κοινοτάρχες των κοινοτήτων Πωμού Ανδρέας Διονυσίου, Νέα Δήμματα Χριστάκης Γερασίμου, Μάριος Θεοχάρους Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς, Μάμας Γρηγορίου Γιαλιάς, Σπύρος Πελοπίδας Αργάκας, Σολωμών Μιχαήλ Κινούσας, Πρόδρομος Ανδρέου Μακούντας καθώς και Μάκης Αντωνιάδης Γουδί, Ανδρέας Σάββα Πελαθούσας, Αντώνης Νικολάου Σκούλλη, Ηλίας Σάββα Χόλη, Ηλίας Λαμπίδης Στενής, Ανδρέας Καπονίδης Περιστερώνας, Δημήτρης Χρίστου Φιλούσας και Χρίστος Μιχαήλ Λυσός εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την συνάντηση τους με τον κ. Νεοφύτου αναφορικά με την προώθηση συγκεκριμένων αναπτυξιακών έργων, έτσι ώστε να δημιουργήσουν “Κλιματικά Ουδέτερες Κοινότητες“ στην Περιοχή Πόλης Χρυσοχούς.

Στόχος μας, προσθέτουν οι κοινοτικές αρχές, είναι όπως προσφέρουν κίνητρα στην παραμονή των μόνιμων κατοίκων και να αναπτύξουν πληθυσμιακά τις εγκαταλελειμμένες κοινότητες, ως αντιστάθμιση στον τουρκικό εποικισμό στις Κατεχόμενες Περιοχές της Πατρίδας μας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top