LIFESTYLE

Κώστας Χατζής: «Έχω περάσει πολλές δυσκολίες στη ζωή μου» - «Με έδιωχναν από σχολεία επειδή ήμουν Ρομά. Οι Έλληνες όμως με δέχτηκαν»

Κώστας Χατζής: «Έχω περάσει πολλές δυσκολίες στη ζωή μου» - «Με έδιωχναν από σχολεία επειδή ήμουν Ρομά. Οι Έλληνες όμως με δέχτηκαν»

Λίγο πριν ξεκινήσει σήμερα (11/11) τις εμφανίσεις του στην μουσική σκηνή «Σφίγγα» στην Ελλάδα, έχοντας στο πλευρό του την κόρη του Δανιέλα και την Λία Βίσση, ο Κώστας Χατζής μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή της ΕΡΤ «Studio 4»και την Φανή Πλατσατούρα.

Ο αγαπημένος μουσικός μίλησε για την καταγωγή του, τις δυσκολίες και την περιθωριοποίηση που βίωσε μέχρι την καταξίωση.

«Όλοι οι άνθρωποι, αν κοπούμε βγάζουμε κόκκινο αίμα», είπε αφοπλιστικά ο κ. Χατζής και έστειλε το δικό του μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

«Έχω περάσει πολλές δυσκολίες στη ζωή μου κι έχω νιώσει από μικρό παιδί το περιθώριο», τόνισε συμπληρώνοντας ότι άλλαζε διαρκώς σχολεία, αφού τον έδιωχναν επειδή ήταν Ρομά. Σήμερα, βέβαια δεν διστάζει να αυτοσαρκάζεται, αφού «όπως μας έμαθε ο Αριστοφάνης όταν αυτοσαρκάζεσαι περνάς τα ωραιότερα μηνύματα».

Με την μουσική -το τραγούδι και την κιθάρα- αποκάλυψε πως ασχολήθηκε αρκετά μεγάλος, διότι δικάστηκε για πολιτική θέση και οι σπουδές που είχε κάνει έως τότε έπαψαν να έχουν ισχύ.

«Εάν στην υδρόγειο υπάρχουν δύο – τρεις αξιοθαύμαστοι λαοί, ο ελληνικός είναι ένας εξ ‘αυτών. Οι Έλληνες με αγάπησαν για αυτό που τραγούδησα και τραγουδώ και για αυτό δεν θα ήθελα ποτέ να φύγω από αυτή τη χώρα», δήλωσε ο καταξιωμένος μουσικός. «Με δέχτηκαν, πώς μπορώ εγώ να φύγω;» είπε, ενώ λίγο νωρίτερα ανέφερε ότι είχε δεχτεί προτάσεις να πάει στο εξωτερικό. «Δεν θα φύγω ποτέ, θα πεθάνω εδώ, τον αγαπώ αυτό τον τόπο».

«Συνεργάζομαι με έναν καλλιτέχνη χαμηλών τόνων, τη Λία Βίσση, που μαζί της είναι η κόρη μου η Δανιέλα», είπε κι ύστερα περιέγραψε το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν στη μουσική σκηνή «Σφίγγα».

«Δεν υπάρχει τραγούδι που να ξεχωρίζω, τα έχω όλα σαν παιδιά μου και δεν γίνεται να μην τα αγαπώ», ανέφερε κι έπειτα κάθισε στο πιάνο και αφιέρωσε ένα τραγούδι στην εκπομπή.

Πηγή: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top