ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η θέση της Αστυνομίας για τη μη δίωξη Κατσουνωτού - Διαφωνεί με την απόφαση ο Τριανταφυλλίδης - «Η δικαιοσύνη θα εξυπηρετείτο...»

Η θέση της Αστυνομίας για τη μη δίωξη Κατσουνωτού - Διαφωνεί με την απόφαση ο Τριανταφυλλίδης - «Η δικαιοσύνη θα εξυπηρετείτο...»

Τη θέση της Αστυνομίας για την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας να μην διώξει ποινικά τον πρώην διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτό, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, Χρήστος Ανδρέου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha καλημέρα», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι θα πρέπει να διεξαχθεί μια πειθαρχική έρευνα από την Αστυνομία, ωστόσο δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες στην παρούσα φάση.

«Δεν θα ήταν σωστό να τοποθετηθούμε στην παρούσα φάση για την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας. Δεν θέλω να σχολιάσω οτιδήποτε έχει σχέση με τον κ. Κατσουνωτό. Κάποιες πληροφορίες που είχαμε ενώπιον μας προχωρήσαμε σε ενέργειες.

Δεν θέλω όμως να δώσω λεπτομέρειες γιατί αναμένεται να διεξαχθεί μια πειθαρχική έρευνα από την Αστυνομία. Αφού παραλάβουμε το πόρισμα και το μαρτυρικό υλικό θα μελετηθεί. Αν διαπιστώνεται ότι υπάρχουν ποινικά αδικήματα θα δοθούν οδηγίες για έρευνα.

Το πόρισμα μετά θα σταλεί στην υπουργό Δικαιοσύνης. Εάν κρίνει ότι πρέπει θα παραπεμφθεί σε ειδική επιτροπή που ορίζει η ίδια η υπουργός και είναι τριμελής», είπε αρχικά.

«Δεν γνωρίζουμε οτιδήποτε για το πόρισμα. Δεν μπορώ να σας απαντήσω για το πόρισμα και το μαρτυρικό υλικό. Δεν είναι προς δημοσιοποίηση στο παρόν στάδιο. Δεν μπορώ να απαντήσω αν θα τεθεί σε διαθεσιμότητα ο κ. Κατσουνωτός. Θα πρέπει να μελετηθεί κατά πόσον διαπράττονται κάποια πειθαρχικά αδικήματα», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο νομικός Κρις Τριανταφυλλίδης, ανέφερε με τον δικό του τρόπο, πως η δικαιοσύνη θα εξυπηρετείτο μόνο με την δίωξη του Μιχάλη Κατσουνωτού, ενώ παράλληλα υπενθύμισε ότι με βάση το «Σύνταγμα» ο Γενικός Εισαγγελέας αποφασίζει αν θα διωχθεί κάποιος.

«Ο κάθε πολίτης που έχει νομικές γνώσεις, μπορεί να κρίνει αν αυτή η απόφαση είναι σωστή ή λανθασμένη. Έκανα την εισαγωγή, για να πω ότι κατά τη δική μου άποψη η κάθε περίπτωση πρέπει να την βλέπουμε διαφορετικά. Πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο διέπραξε κάποιες ενέργειες ο ανώτερος αξιωματικός. Είναι στοιχεία που είναι πάρα πολύ σημαντικά που διαφέρουν από άλλες περιπτώσεις.

Στο τέλος της ημέρας το υπέρτατο κριτήριο είναι η κρίση του πολίτη. Ο πολίτης ακούει ότι ένας ανώτερος αξιωματικός ζήτησε από ένα βαρυποινίτη να εξασφαλίσει με παράνομο τρόπο βίντεο ανώτατων αξιωματούχων των φυλακών. Δεν είναι ξεκάθαρα περίπτωση που εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον. Για μένα το κριτήριο του πολίτη δεν βλέπει θετικά, ότι το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται με αυτή την απόφαση. Δεν είναι μόνο η μορφή ων αδικημάτων, αλλά είναι και τα υπόλοιπα στοιχεία. Για μένα η δικαιοσύνη θα εξυπηρετείτο με τη δίωξη».

Αναφορικά με το πόρισμα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο Κρις Τριανταφυλλλίδης, είπε πως «από τη στιγμή που το πόρισμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί, αν και πρέπει να δημοσιευθεί ειδικά στους εμπλεκόμενους, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε επακριβώς τα γεγονότα. Πρέπει να δημοσιευθεί όμως τώρα που ολοκληρώθηκαν οι έρευνες. Το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται με την κρίση του πολίτη με το αν απονέμεται δικαιοσύνη ή όχι στο τέλος της ημέρας. Δεν νομίζω ότι ο πολίτης σήμερα αισθάνεται ότι εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον με αυτή την απόφαση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top