Προσπάθησε να ταξιδέψει με διαβατήριο άλλου προσώπου - Του πέρασαν χειροπέδες στο αεροδρόμιο

Προσπάθησε να ταξιδέψει με διαβατήριο άλλου προσώπου - Του πέρασαν χειροπέδες στο αεροδρόμιο

Υπό κράτηση τέθηκε ένα πρόσωπο για παράνομη παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας και πλαστοπροσωπία.

Σύμφωνα με τον Βοηθό αστυνομικό διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου το εν λόγω άτομο παρουσιάστηκε σήμερα στο κέντρο ελέγχου διαβατηρίων του αερολιμένα Πάφου με πρόθεση να ταξιδέψει στη Γαλλία.

Φέρεται να παρουσίασε ένα γερμανικό διαβατήριο το οποίο κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ήταν γνήσιο, όμως το πρόσωπο που το είχε στην κατοχή του ήταν διαφορετικό από το πρόσωπο που απεικονιζόταν στην φωτογραφία και υπήρχαν διαφορές στα χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαφάνηκε ότι το πρόσωπο υπέβαλε στις 16.3.2022 αίτηση πολιτικού ασύλου την οποία απέσυρε μόνος του στις 19.12.2022 και έκτοτε διαμένει παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολούθως συνελήφθη για τα αδικήματα της πλαστοπροσωπίας και της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας. Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο επίκεντρο οι συγκλίσεις - Τι ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τον Σεπτέμβριο

Κυπριακό: Στο επίκεντρο οι συγκλίσεις - Τι ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τον Σεπτέμβριο

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην πορεία του Κυπριακού, καθώς η προγραμματισμένη για τις 2 Σεπτεμβρίου συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα, λόγω της τραγωδίας που σημειώθηκε ανοικτά της Κερύνειας.