Πρόθεση για να κατέλθει ως «υποψήφιος» στις επερχόμενες παράνομες εκλογές εξέφρασε ο Σερντάρ Ντενκτάς

Πρόθεση για να κατέλθει ως «υποψήφιος» στις επερχόμενες παράνομες εκλογές εξέφρασε ο Σερντάρ Ντενκτάς

Ο Σερντάρ Ντενκτάς, πρώην ηγέτης του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος (DP), δήλωσε ότι έχει αρχίσει οργανωτικές δραστηριότητες για τις επερχόμενες «προεδρικές εκλογές» που θα διεξαχθούν στις κατεχόμενες περιοχές, αν και δεν έχει σχέδια να ιδρύσει νέο κόμμα.

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Ντενκτάς ανέφερε ότι δεν έχει απομείνει πολιτική στη «χώρα», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος, σημειώνοντας ότι υπάρχει ανάγκη για ένα κεντρικό νέο σχηματισμό.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Ντενκτάς εξέφρασε την άποψη ότι η θέση των δύο ισότιμων κυρίαρχων κρατών δεν είναι εφικτή υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά αναφέρθηκε στη σημασία επίτευξης μιας περιεκτικής συμφωνίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.