ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερσίν Τατάρ: «Μπορεί να δοθούν υποτροφίες σε φοιτητές από τουρκικά κράτη»

Ερσίν Τατάρ: «Μπορεί να δοθούν υποτροφίες σε φοιτητές από τουρκικά κράτη»

Οι Τουρκοκύπριοι κοίταζαν πάντοτε προς την Ανατολία και κατάφεραν να σταθούν όρθιοι με αγωνιστικό και ισχυρό τρόπο έναντι εκείνων που προσπάθησαν να τους αφομοιώσουν, ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ σε ομιλία του σε σύνοδο αποφοίτων από τα πανεπιστήμια της Τουρκίας που διοργανώθηκε εκ μέρους της «προεδρίας», Τούρκων του εξωτερικού και συγγενών κοινοτήτων.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε επίσης πως «όλα αυτά έγιναν με εκπαίδευση, πίστη και την στήριξη που ήρθε από την Ανατολία», προσθέτοντας ότι φοιτητές άφησαν στη μέση τις σπουδές τους και ήρθαν στην Κύπρο για να πολεμήσουν στις μάχες των Κοκκίνων το 1964. «Η ΤΔΒΚ είναι επιτυχία όλων μας», είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος. Θα συνεχίσουν τον αγώνα τους διότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του «μεγάλου τουρκικού έθνους», πρόσθεσε.

Οι Τουρκοκύπριοι συνεχίζουν να επωφελούνται από υποτροφίες που τους δίδονται και να σπουδάζουν σε διάφορους τομείς στα πανεπιστήμια της Τουρκίας, συνέχισε ο κ. Τατάρ και επανέλαβε ότι το ψευδοκράτος έγινε παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών λέγοντας ότι θα διασφαλίσουν τις σπουδές φοιτητών απο αυτές τις χώρες σε «πανεπιστήμια» στα κατεχόμενα, με την παραχώρηση και υποτροφιών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top