Ερσίν Τατάρ: «Μπορεί να δοθούν υποτροφίες σε φοιτητές από τουρκικά κράτη»

Ερσίν Τατάρ: «Μπορεί να δοθούν υποτροφίες σε φοιτητές από τουρκικά κράτη»

Οι Τουρκοκύπριοι κοίταζαν πάντοτε προς την Ανατολία και κατάφεραν να σταθούν όρθιοι με αγωνιστικό και ισχυρό τρόπο έναντι εκείνων που προσπάθησαν να τους αφομοιώσουν, ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ σε ομιλία του σε σύνοδο αποφοίτων από τα πανεπιστήμια της Τουρκίας που διοργανώθηκε εκ μέρους της «προεδρίας», Τούρκων του εξωτερικού και συγγενών κοινοτήτων.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε επίσης πως «όλα αυτά έγιναν με εκπαίδευση, πίστη και την στήριξη που ήρθε από την Ανατολία», προσθέτοντας ότι φοιτητές άφησαν στη μέση τις σπουδές τους και ήρθαν στην Κύπρο για να πολεμήσουν στις μάχες των Κοκκίνων το 1964. «Η ΤΔΒΚ είναι επιτυχία όλων μας», είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος. Θα συνεχίσουν τον αγώνα τους διότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του «μεγάλου τουρκικού έθνους», πρόσθεσε.

Οι Τουρκοκύπριοι συνεχίζουν να επωφελούνται από υποτροφίες που τους δίδονται και να σπουδάζουν σε διάφορους τομείς στα πανεπιστήμια της Τουρκίας, συνέχισε ο κ. Τατάρ και επανέλαβε ότι το ψευδοκράτος έγινε παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών λέγοντας ότι θα διασφαλίσουν τις σπουδές φοιτητών απο αυτές τις χώρες σε «πανεπιστήμια» στα κατεχόμενα, με την παραχώρηση και υποτροφιών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE