ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Εν Αρχή ην το... Book Club

Εν Αρχή ην το... Book Club

Το ότι απέχουμε περίπου όσο και ο κοντινότερος εξωπλανήτης από αυτό που μπορεί να θεωρηθεί ένα “κανονικό κράτος” δεν χρειάζεστε κάποιον κυνικό μεσήλικα καλαμαρά να σας ζαλίζει τον έρωτα γι’ αυτό: το βλέπουμε, το ακούμε, το βιώνουμε.

Καθημερινά. Έχω φίλους που στ’ αλήθεια δεν έχουν ιδέα τι γίνεται γύρω τους. Δεν βλέπουν ειδήσεις, δεν παρακολουθούν τη δημόσια σφαίρα, δεν γνωρίζουν πρόσωπα - ό,τι τους βγάλει το Facebook κι αυτό θα διαβάσουν μόνο τον τίτλο. Ξέρετε πως τους ονομάζω; Ευτυχισμένους.

Αν παρακολουθείς καθημερινά τη βασική ειδησεογραφία το πιο πιθανό να κλαις μέσα σου. Όμως μην ανησυχείς. Με τον καιρό βελτιώνεται. Όχι γιατί γίνεται η κοινωνία καλύτερη (όχι, ούτε σε 200 χρόνια) αλλά γιατί εσύ σταδιακά αποκτηνώνεσαι. Συνηθίζεις το τέρας. Πώς αλλιώς νομίζετε ότι με τόσα σκατά γύρω μας, την Κυριακή οι μισοί θα πάνε στην κάλπη χαρωποί-χαρωποί να τα ανανεώσουν για πέντε ακόμα σεζόν;

Ενδεικτική ενός κράτους που μας λέει κατάμουτρα πλέον ότι μας θεωρούν πιο στόκους κι από flat earthers (έχουν πάψει από καιρό να κρατούν τα προσχήματα) μία “είδηση”, αν μπορείς να την πεις έτσι, που έσκασε τελευταία.

Φέρει τον εύγλωττο τίτλο “Ομάδα μελέτης του βιβλίου «Κράτος Μαφία» συστήνει η Αρχή κατά της Διαφθοράς” και ομολογώ πως τη διάβασα δυο φορές για να σιγουρευτώ ότι δεν μας κάνουν πλάκα. Σύμφωνα λοιπόν μ’ αυτή ο Επίτροπος Διαφάνειας, Χάρης Πογιατζής με απαντητική του επιστολή προς τον υποψήφιο ΠτΔ Ανδρέα Μαυρογιάννη, ενημερώνει πως για την περίπτωση του βιβλίου «Κράτος Μαφία» του Μακάριου Δρουσιώτη “θα πρέπει να οριστεί ομάδα αποτελούμενη από μέλη και/ή λειτουργούς της Αρχής κατά της Διαφθοράς, η οποία θα μελετήσει το βιβλίο που αποτελείται από 281 σελίδες και να προσδιορίσει τα σημεία στα οποία θα περιοριστεί η έρευνα". Επίσης “τα εν λόγω σημεία θα καταγραφούν ως όροι εντολής και θα δοθούν στην ομάδα των λειτουργών επιθεώρησης, η οποία θα διεξάγει την έρευνα και θα εκδώσει το σχετικό πόρισμα”.

Κατ’ αρχάς το γελοίο της ανακοίνωσης δείχνει ότι τα μέλη της διορισμένης από τον Αναστασιάδη (of all people!) Αρχής κατά της Διαφθοράς μάλλον προσπαθούν περισσότερο να πείσουν τους εαυτούς τους ότι θα κάνουν κάποια δουλειά παρά τους πολίτες που όσο μανοί κι αν είμαστε ώρες-ώρες (ειδικά όταν πλησιάζουν εκλογές οπότε και αποβλακωνόμαστε τελείως) ζούμε αρκετά στον πελλόροτσο για να ξέρουμε ότι ο Νίκαρος δεν θα προχωρούσε ποτέ σε σύσταση Αρχής κατά της Διαφθοράς (δεν βελτιώνεται με την επανάληψη) αν δεν ήταν 100% ότι δεν θα γυρίσει ποτέ να του δαγκώσει τον κώλο. Βλέπε επίσης διορισμούς Γενικού & Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Κι έπειτα, σοβαρά; Ανακοινώνεις με τυμπανοκρουσίες ότι ΘΑ στήσεις μια ομάδα που ΘΑ μελετήσει ένα βιβλίο που κυκλοφορεί εδώ και μήνες για να διαπιστώσεις ΕΑΝ υφίσταται διαφθορά; Και το καλύτερο, ο κ. Πογιατζής να σημειώνει με στόμφο ότι “το βιβλίο δεν θα μείνει στο συρτάρι” (κατ’ ακρίβεια μένει στο ράφι, αλλά γιατί να χαλάσουμε τη βαρύγδουπη δήλωση;) και ότι το πόρισμα θα δοθεί στη δημοσιότητα (πόσο large μαλάκα μου). Το τι θα λέει όμως αυτό το πόρισμα (εάν και εφόσον διεξαχθεί όντως έρευνα) είναι μια άλλη ιστορία αν και λίγο πολύ το υποψιαζόμαστε (spoiler alert: όλοι καθαροί και ο Δρουσιώτης είναι ο Κύπριος Ισαάκ Ασίμοφ).

Άντε να δούμε πόσο θα τους πάρει να μελετήσουν ένα βιβλίο 281 σελίδων. Άραγε θα μαζεύονται κάθε Πέμπτη βράδυ σε κάποιο Πνευματικό Κέντρο και θα διαβάζουν αποσπάσματα σαν Book Club μεσοαστών νοικοκυρών; Ή μήπως θα είναι κλεισμένοι σε κάποιο γραφείο γεμάτο καπνούς από τσιγάρα, γεμάτα τασάκια, άδεια κουτιά φαγητού από κινέζικο, στοίβες φακέλων, εγγράφων και αρχείων κι έναν πίνακα από φελλό στον τοίχο με καρφιτσωμένα αποκόμματα και φωτογραφίες που συνδέονται με κόκκινη κλωστή περασμένη σε πινέζες; (ΟΚ, ξέρω, πολλές ταινίες βλέπω).

Ευτυχώς που ο Δρουσιώτης δεν είναι Προυστ. Φανταστείτε να έπρεπε να μελετήσουν τις 3000 σελίδες του “Αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο”...

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top