Έντεκα Σύροι στρατιώτες νεκροί σε δύο επιθέσεις τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ

Έντεκα Σύροι στρατιώτες νεκροί σε δύο επιθέσεις τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ

Έντεκα Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε δύο επιθέσεις που εξαπέλυσε η τζιχαντιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS), το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Και οι δύο επιθέσεις σημειώθηκαν στην επαρχία του Ιντλίμπ. Από την πρώτη, εναντίον ενός στρατιωτικού φυλακίου κοντά στο Καφρ Ρούμα, σκοτώθηκαν οκτώ στρατιώτες. Λίγο αργότερα, άλλοι τρεις στρατιώτες «σκοτώθηκαν από πυρά ελεύθερων σκοπευτών» κοντά στο Καφρ Ναμπλ, μια κοινότητα που βρίσκεται κοντά στο Καφρ Ρούμα.

Τα επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης δεν μετέδωσαν τίποτα για αυτές τις δύο επιθέσεις.

Περίπου η μισή επαρχία του Ιντλίμπ και τομείς των όμορων επαρχιών της Χάμας, του Χαλεπιού και της Λαττάκειας ελέγχονται από τη Χαγιάρ Ταχρίρ αλ Σαμ και άλλες ομάδες ανταρτών, με μικρότερη επιρροή.

Από τα τέλη του 2022 η HTS ενέτεινε τους βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων του στρατού του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ στην Ιντλίμπ, μετά την «προσέγγιση» της Συρίας με την Τουρκία, σχολίασε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. Στην περιοχή αυτή ζουν περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι, οι μισοί εκ των οποίων είναι εκτοπισμένοι από άλλες επαρχίες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE