Δέχθηκε την έφεση Σαββίδη το Ανώτατο - Αυξήθηκε η ποινή φυλάκισης για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Δέχθηκε την έφεση Σαββίδη το Ανώτατο - Αυξήθηκε η ποινή φυλάκισης για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σαββίδης καταχώρησε έφεση με την οποία προσέβαλε τις συντρέχουσες ποινές φυλάκισης 10 ετών που είχαν επιβληθεί από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε κατηγορούμενο για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, ως έκδηλα ανεπαρκείς.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, με απόφασή του ημερομηνίας 7 Φεβρουαρίου 2023 και συμφωνώντας με τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, έκρινε ότι η ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου μέσω της επιβολής συντρεχουσών ποινών, οδήγησε στην έκδηλη ανεπάρκεια της ποινής και ότι δικαιολογείτο η επέμβαση του Εφετείου, το οποίο και αποφάσισε όπως η ποινή φυλάκισης των 5 ετών σε αριθμό κατηγοριών που είχε κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος εκτιθεί διαδοχικά με την ποινή φυλάκισης των 10 ετών που του είχε επιβληθεί σε άλλες κατηγορίες που αντιμετώπιζε και στις οποίες επίσης κρίθηκε ένοχος.

Ως εκ τούτου, το συνολικό ύψος της ποινής φυλάκισης που θα εκτίσει ο κατηγορούμενος ανέρχεται στα 15 έτη.

Το Εφετείο στην απόφασή του σχολίασε ότι τα γεγονότα της υπόθεσης και οι επιβαρυντικοί παράγοντες που είχαν αναδειχθεί, μεταξύ αυτών η επαναλαμβανόμενη έκνομη συμπεριφορά του κατηγορουμένου επί τριών ανήλικων θυμάτων, καθιστούσαν την υπό κρίση περίπτωση άκρως ειδεχθή.

Τονίστηκε δε, για ακόμη μια φορά, η ανάγκη επιβολής αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών σε αδικήματα όπως της παρούσας.

Τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας εκπροσώπησε η κα Μικαέλα Πασιαρδή, Ανώτερη Δικηγόρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η ώρα των καθαρών θέσεων πριν από το τεστ Γκουτέρες-Ανάμεσα στις κόκκινες γραμμές και το παράθυρο της διπλωματίας

Κυπριακό: Η ώρα των καθαρών θέσεων πριν από το τεστ Γκουτέρες-Ανάμεσα στις κόκκινες γραμμές και το παράθυρο της διπλωματίας

Το Κυπριακό βρίσκεται ξανά μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή. Όχι μόνο λόγω της επικείμενης παρουσίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, αλλά κυρίως επειδή πίσω από τη νέα διπλωματική κινητικότητα διαμορφώνεται μια συζήτηση για το περιεχόμενο, τη μορφή και τα όρια μιας ενδεχόμενης νέας προσπάθειας επίλυσης.