ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της η Αννίτα – «Στόχος είναι να επιστρέψει η παράταξη»

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της η Αννίτα – «Στόχος είναι να επιστρέψει η παράταξη»

Την υποψηφιότητά της για την Προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού, υπέβαλε λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Η κα. Δημητρίου ανέφερε ότι στους μεγάλους πολιτικούς αγώνες δήλωνε πάντοτε παρούσα. Ανέφερε ακόμα ότι η απόφασή της είναι αποτέλεσμα επικοινωνίας της με εκατοντάδες στελέχη και φίλους του ΔΗΣΥ, με κοινή απαίτηση το κάλεσμα για ενότητα σταθερότητα και προοπτική.

«Άκουσα με πολύ προσοχή και σεβασμό τις απόψεις τους αναφορικά με τα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν των Προεδρικών Εκλογών και συμμερίζομαι τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες αλλά και τις προσδοκίες τους αναφορικά με τη μελλοντική πορεία του Δημοκρατικού Συναγερμού», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι κρατώντας τα πολλά θετικά της 10ετούς συμβολής του ΔΗΣΥ στη διακυβέρνηση του τόπου υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, «χρειάζεται όλες και όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας».

«Επιβάλλεται να βρούμε το θάρρος να παραδεχθούμε λάθη και αδυναμίες και με αυτοπεποίθηση και ειλικρίνεια να σχεδιάσουμε συλλογικά την αναγκαία ανασυγκρότηση», ανέφερε.

Συμπλήρωσε ότι η ενότητα αποτελεί σήμερα κορυφαίο ζητούμενο για το Δημοκρατικό Συναγερμό και εξέφρασε την αποφασιστικότητά της να εργαστεί σκληρά, χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς αποκλεισμούς, για να επαναφέρει το σύνολο μελών και υποστηρικτών του κόμματος στο δρόμο της συνεννόησης και της κοινής πορείας. Είπε επίσης ότι η υποψηφιότητά της δεν στρέφεται εναντίον κανενός αλλά έχει ως μοναδικό στόχο το κάλεσμα για ενότητα.

«Με παρακαταθήκες τις αξίες του ιδρυτή της παράταξης μας, του Γλαύκου Κληρίδη και με βασικό στόχο την επίλυση του κυπριακού προβλήματος και βασική έγνοια τα προβλήματα της κοινωνίας, τον εκσυγχρονισμό του κράτους αλλά και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς του τόπου μας, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του περήφανου κόσμου του Δημοκρατικού Συναγερμού», είπε η κα. Δημητρίου.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν με δυναμισμό σε ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία, στους νέους, στις γυναίκες, στις παραγωγικές δυνάμεις και να ανταποκριθούν με επάρκεια στις απαιτήσεις της νέας εποχής.

«Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και καμία», τόνισε.  

Προανήγγειλε επίσης ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα συνεχίσει τις επαφές με τα στελέχη και τον κόσμο της παράταξης για να ενισχύσει τη συλλογική αυτή προσπάθεια στην οποία όλες και όλοι έχουν ωφέλιμο ρόλο για την παράταξη και την πατρίδα.

Ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου καθώς και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του κόμματος Χάρη Γεωργιάδη αλλά και όλη την ηγεσία του ΔΗΣΥ που συστρατεύτηκε σε αυτό το κάλεσμα για ανασυγκρότηση και για να ενώσουν την παράταξη.

Ευχαρίστησε επίσης τον Δημήτρη Δημητρίου «για την εκλογική δίκαιη, ηθική και συναδελφική αναμέτρηση που είμαι βέβαια ότι θα έχουμε».

«Όλοι μαζί, ενωμένοι. Για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε το μέλλον που αξίζει στον τόπο μας, που αξίζει στην περήφανη αυτή παράταξη. Ενωμένοι ισχυροί για το αύριο», ανέφερε η κα. Δημητρίου.

Ερωτηθείσα κατά πόσο θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και ως Πρόεδρος της Βουλής και ως ηγέτιδα του ΔΗΣΥ σε περίπτωση εκλογής της, η κα. Δημητρίου ανέφερε ότι υπάρχουν ιστορικά παραδείγματα όπου πολλοί Πρόεδροι της Βουλής υπήρξαν και Πρόεδροι κομμάτων. Διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν θα είναι πρόβλημα αφού διαθέτει όλη την ενεργητικότητα και αποφασιστικότητα για να μπορέσει να ανταποκριθεί με επάρκεια, σε περίπτωση που εκλεγεί.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια και ότι η πολιτική δεν είναι μοναχική πορεία και το καταστατικό του ΔΗΣΥ είναι τέτοιο, με δομές, με συγκεκριμένη λειτουργία συλλογικότητας.

«Ο ΔΗΣΥ βρίσκεται σε μια πορεία ανασυγκρότησης. Σίγουρα δεν θα είναι μια εύκολη περίοδος, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα έχω τη στήριξη των μελών και φίλων του κόμματος αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας για να συνεχίσει ο ΔΗΣΥ να καθορίζει πολιτική και να έχει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις σε όλα αυτά που χρειάζεται να γίνουν για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά και κυρίως και πάνω απ’ όλα για τον τόπο μας», είπε.

Ερωτηθείσα αν έχει μιλήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κα. Δημητρίου ανέφερε ότι μίλησε μαζί του και τον ενημέρωσε για την εισήγηση για την οποία κατέθεσε πρώτα στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Ο Πρόεδρος είπε, χωρίς να μπορεί να αναμιχθεί στην εσωκομματική διαδικασία στηρίζει οποιαδήποτε απόφαση έχει να κάνει με την ενότητα και την ανανέωση της παράταξης.

Σε ερώτηση αν θεωρεί τον κ. Χριστοδουλίδη διασπαστή και αποστάτη της παράταξης, η κα. Δημητρίου ανέφερε ότι ο κ. Χριστοδουλίδης είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πλέον είναι ο Πρόεδρος όλων των Κυπρίων.

«Δεν υιοθετώ και δεν συμμετέχω σε καμία προσπάθεια είτε αφορισμού, είτε ισοπέδωσης, είτε άλλως πως. Τώρα χρειάζεται να δούμε το παρόν και το μέλλον, πώς διασφαλίζουμε λοιπόν τις αρχές και αξίες αυτής της παράταξης, πώς αντιμετωπίζουμε με αποτελεσματικότητα όλες τις προκλήσεις που έχουμε αν διαχειριστούμε και να είστε βέβαιοι πως ο ΔΗΣΥ θα στηρίξει κάθε πολιτική που θα είναι επωφελεία όλου του κόσμου ευρύτερα και όλης της κοινωνίας και θα είμαστε δίπλα σε κάθε τέτοια προσπάθεια», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα αν ο κ. Χριστοδουλίδης έχει θέση στον κόμμα, ανέφερε ότι ήδη μετά τη συνάντηση που είχε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, έχει αποφασιστεί ότι θα συμμετέχει και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ενώ όπως είπε ο ΔΗΣΥ θα συμμετέχει και στο Εθνικό Συμβούλιο με πρώτιστο στόχο την επίλυση του Κυπριακού. Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα συνεργαστούν εκεί που πρέπει. Υπενθύμισε ότι υπάρχουν οι αποφάσεις του Πολιτικού Γραφείου που δεν μπορούν να αναιρέσουν και ότι προτίθεται να συνεργαστεί προς την κατεύθυνση της ενότητας για το καλό του τόπου.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο κ. Νεοφύτου σε σχέση με την κατάθεση της υποψηφιότητάς της ήταν από την πρώτη στιγμή αποδεκτικός και υποστηρικτικός, σε κάθε βήμα, σε κάθε προσπάθεια και κάθε εισήγηση. Πρόσθεσε ότι δεν είναι εύκολο για τον ίδιο, αλλά εξέφρασε την άποψη ότι ο ίδιος ξέρει πόσο υπηρέτησε το κόμμα και πόσο έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της δεκαετούς διακυβέρνησης του τόπου και ότι θα παραμείνει να στηρίζει κάθε προσπάθεια ανανέωσης, ανασυγκρότησης και μελλοντικής πορείας του ΔΗΣΥ.

Σε ερώτηση αν η υποψηφιότητά της έγινε με πρωτοβουλία του κ. Νεοφύτου, απάντησε αρνητικά αναφέροντας ότι ήταν δική της προσωπική πρωτοβουλία την οποία μετέφερε πρώτα στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και μετά στον οποιοδήποτε άλλο.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι θα παρεμβαίνει διακριτικά στα θέματα του ΔΗΣΥ, η κα. Δημητρίου είπε πως δεν θεωρεί ότι πρόκειται για παρέμβαση, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο κ. Νεοφύτου, αυτό που θέλουν είναι με τις συμβουλές και την εμπειρία τους να μπορέσουν να ωφελήσουν στη λήψη αποφάσεων και δράσεων. Πρόσθεσε ότι μια τέτοια καθοδήγηση δεν μπορεί να θεωρηθεί παρεμβατική και ότι την απόλυτη ευθύνη για τις αποφάσεις τους την έχουν αυτοί που θα εκλεγούν στην ηγεσία του κόμματος.

Παράλληλα ανέφερε ότι αποφάσισε να κατέλθει ως υποψήφια τις τελευταίες μέρες, παρόλο που από πριν είχε αρκετά τηλεφωνήματα και πίεση από τον κόσμο του ΔΗΣΥ.

Ευχαρίστησε επίσης την οικογένειά της που την στηρίζει σε κάθε απόφασή της.

Δείτε το βίντεο 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

- Έξω Φρενών υποψήφιος για πρόσληψη στην Πυροσβεστική – Όσα καταγγέλει στο ThemaOnline

- Προεδρία ΔΗΣΥ: Υπεβαλε επίσημα υποψηφιότητα ο Δημήτρης Δημητρίου - Βίντεο

- Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων στα ταμεία των καταστημάτων - Καταγγελία για μηδενικό έλεγχο

- Χάρης Γεωργιάδης: «Αποσύρω το ενδιαφέρον μου για την προεδρία του ΔΗΣΥ, η παράταξή μας γυρίζει σελίδα»

- Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της η Αννίτα – «Στόχος είναι να επιστρέψει η παράταξη»

- «Αξιοπρέπεια, ευθύνη και ενότητα» - Με τρεις λέξεις ανακοίνωσε ότι δεν διεκδικεί την προεδρία του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top