ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξω από το Προεδρικό την Τετάρτη οι σκυροποιοί – Γιατί αντιδρούν και τι ζητούν

Έξω από το Προεδρικό την Τετάρτη οι σκυροποιοί – Γιατί αντιδρούν και τι ζητούν

Εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν έξω από το Προεδρικό στις 09:00 το πρωί της Τετάρτης τα δύο επηρεάζομενα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Σκυροποιών από την Πάφο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Αντώνης Λατούρος, Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Σκυροποιών, ανέφερε πως λατόμοι της Επαρχίας Πάφου αντιδρούν στην διαφαινόμενη δημοσιοποίηση του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα στο οποίο, όπως είπε, δεν θα περιλαμβάνεται, όπως φαίνεται, νέα λατομική ζώνη στην Ανδρολύκου.

Ο κ. Λατούρος ανέφερε πως τα δύο λατομεία της Πάφου έχουν δίκαιο αφού αυτοί, σημείωσε ξεκίνησαν από το 2007 τις προσπάθειες για να εξασφαλίσουν επεκτάσεις και αποθέματα, προσθέτοντας πως αυτές οι προσπάθειες τους όλα αυτά τα χρόνια απέβησαν άκαρπες.

Πρόσθεσε για την στρατηγική μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα ότι στην αρχική γνωμάτευση της στρατηγικής μελέτης που έγινε στις αρχές του 2020-2022, υπήρχε πρόταση για δημιουργία νέας λατομικής ζώνης στην περιοχή Ανδρολύκου.

Αρχικά εξήγησε ήταν για μια έκταση 553.000 τ.μ. αυτή η έκταση κουτσουρεύτηκε δύο φορές, στα 300.000 τ.μ. και μετά στα 210.000 τ.μ.

Ακολούθως, συνέχισε, τον Ιούνιο που μας πέρασε έγινε μια ευρεία σύσκεψη στο Γραφείο του Υπουργείου Γεωργίας με όλα τα εμπλεκόμενα κυβερνητικά τμήματα, τις επηρεαζόμενες εταιρείες και τον σύνδεσμο στο πλαίσιο της οποίας, κατέληξαν στο Τοπικό Σχέδιο και τους δόθηκαν δεσμεύσεις ότι θα έμπαινε στο Τοπικό Σχέδιο αυτό το τελικό σχέδιο στο οποίο είχαν καταλήξει.

Θέση τους είναι επίσης ότι θα πρέπει το απερχόμενο Υπουργικό Συμβούλιο να μην προχωρήσει στην δημοσίευση του σχεδίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο νέο Υπουργικό να επανεξετάσει το θέμα.

Οι λατόμοι υποστηρίζουν ότι έχουν εξαντληθεί τα λατομικά υλικά και αναγκάζονται να εισάγουν ορισμένα από αυτά, κυρίως ογκολίθους, από το εξωτερικό, ανεβάζοντας στα ύψη το κόστος, κατέληξε ο κ. Λατούρος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

- Έξω Φρενών υποψήφιος για πρόσληψη στην Πυροσβεστική – Όσα καταγγέλει στο ThemaOnline

- Προεδρία ΔΗΣΥ: Υπεβαλε επίσημα υποψηφιότητα ο Δημήτρης Δημητρίου - Βίντεο

- Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων στα ταμεία των καταστημάτων - Καταγγελία για μηδενικό έλεγχο

- Χάρης Γεωργιάδης: «Αποσύρω το ενδιαφέρον μου για την προεδρία του ΔΗΣΥ, η παράταξή μας γυρίζει σελίδα»

- Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της η Αννίτα – «Στόχος είναι να επιστρέψει η παράταξη»

- «Αξιοπρέπεια, ευθύνη και ενότητα» - Με τρεις λέξεις ανακοίνωσε ότι δεν διεκδικεί την προεδρία του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top