ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφιακές αίθουσες, κτηριακές και άλλες εκκρεμότητες αναμένουν τον νέο ΥΠΑΝ

Ψηφιακές αίθουσες, κτηριακές και άλλες εκκρεμότητες αναμένουν τον νέο ΥΠΑΝ

Αρκετές είναι οι εκκρεμότητες που αναμένουν τον επόμενο Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, όπως καταγράφονται σε προσχέδιο που ετοίμασε το Υπουργείο.

Τα θέματα βρίσκονται σε εξέλιξη και χρήζουν παρακολούθησης ή και περαιτέρω αποφάσεων.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, το οποίο αναμένεται να δοθεί στον νέο πολιτικό προϊστάμενο του Υπουργείου με την ανάληψη των καθηκόντων του, και το οποίο εξασφάλισε το ΚΥΠΕ από το Γραφείο του Υπουργού, μια από τις προτεραιότητες του ΥΠΑΝ είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού για επιλογή αναδόχου για το έργο εγκατάστασης, εξοπλισμού και συντήρησης 6.600 ψηφιακών αιθουσών διδασκαλίας.

Όπως σημειώνεται, προς το παρόν η διαδικασία έχει παραπεμφθεί στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών και αναλόγως της έκβασης, πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία υπογραφής σύμβασης έργου, το οποίο περιλαμβάνεται στο εθνικό σχέδιο ανάκαμψης «Κύπρος-το αύριο».

Σύμφωνα με το σημείωμα άλλες εκκρεμότητες είναι οι Κανονισμοί Δημοτικής Εκπαίδευσης, η Προώθηση της κατασκευής των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων για το ειδικό σχολείο «Αποστόλου Λουκά» και του «Αναρρωτηρίου Ερυθρού Σταυρού», καθώς και παραχώρηση χώρου για τις κτηριακές εγκαταστάσεις του ιδρύματος «Θεοτόκος» στον ίδιο χώρο στη Λεμεσό, η προώθηση της κατασκευής των δυο Τεχνικών Σχολών, η Εφαρμογή της απόφασης για κοινοποίηση στους γονείς μαθητών/τριών των δημοτικών σχολείων της έκθεσης Σχολικής Έκθεσης Προόδου, στο πλαίσιο του νέου σχεδίου αξιολόγησης μαθητών.

Άλλες προτεραιότητες είναι και η Εφαρμογή της απόφασης για κοινοποίηση των εξεταστικών δοκιμίων των μαθητών/τριών Μέσης Εκπαίδευσης στη διαδικασία «ανατροφοδότησης», που προβλέπεται από τη νομοθεσία, προκειμένου οι μαθητές/τριες να λαμβάνουν γνώση κενών και ελλείψεων και να καθίσταται χρήσιμη η όλη διαδικασία, η Αναδιοργάνωση και στελέχωση του ΥΠΑΝ, η ολοκλήρωση της διαδικασίας δοκιμαστικής εφαρμογής του Ολοήμερου Γυμνασίου στα πέντε σχολεία που έχουν προεπιλεγεί, σύμφωνα με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Επίσης εντάσσεται στις προτεραιότητες, η εφαρμογή του ανασχεδιασμού της υποδοχής και ένταξης μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία.

Μέσα στις προτεραιότητες, σύμφωνα με το προσχέδιο σημειώματος, είναι και η Αναδιοργάνωση της «διδασκαλίας στήριξης», οι Αγώνες Στίβου για τα δημοτικά σχολεία, η Πιστοποίηση της γνώσης της Ελληνικής Γλώσσας από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, η Διεξαγωγή του ετήσιου διαγωνισμού δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας για τα δημοτικά σχολεία, που έχει ξεκινήσει το προηγούμενο σχολικό έτος με συμμετοχή όλων των μαθητών από όλα τα δημοτικά σχολεία. Εξάλλου, καταγράφονται ως προτεραιότητες η Παρακολούθηση της εφαρμογής των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου για ενίσχυση του Παγκυπρίου Γυμνασίου, η Λειτουργία και ανάπτυξη του Κέντρου Κλασικών Σπουδών και Ελληνικής Γραμματείας στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, η Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή (Κ.Ε.Α.) και το Εκπαιδευτικό Κέντρο Αθαλάσσας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top