ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντεχνίες ΑΗΚ: Ζητούν τη λήψη αποφάσεων από την ΡΑΕΚ για στρατηγική στην Ενέργεια - Ακυρώθηκε η μεταξύ τους συνάντηση

Συντεχνίες ΑΗΚ: Ζητούν τη λήψη αποφάσεων από την ΡΑΕΚ για στρατηγική στην Ενέργεια - Ακυρώθηκε η μεταξύ τους συνάντηση

Τη λήψη έμπρακτων ρυθμιστικών αποφάσεων για τον τομέα της ενέργειας ζητούν από τον πρόεδρο της ΡΑΕΚ οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΗΚ με ανακοίνωσή τους την Πέμπτη.

Όπως αναφέρεται, το Υπουργείο Ενέργειας με τις επιστολές του ημερομηνίας 30/1/2023 και 03/02/2023 έχει καθορίσει τη θέση του Κράτους με ξεκάθαρες αποφάσεις όσον αφορά την ακολουθητέα στρατηγική πολιτική στον Τομέα Ενέργειας με αντικείμενο την αναγκαία εμπλοκή και ρόλο της ΑΗΚ σε κρίσιμα θέματα που αφορούν τον Τομέα, τόσο στη συμβατική παραγωγή, όσο και στα ΑΠΕ.

Προστίθεται πως οι ξεκάθαρες αυτές αποφάσεις πολιτικής του κράτους για τον τομέα της ενέργειας παρέχουν στη ΡΑΕΚ τη δυνατότητα να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες μέσα στα πλαίσια των ρυθμιστικών αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων της.

Σημειώνεται ωστόσο πως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από μέρους της ρυθμιστικής αρχής για λήψη σχετικών αποφάσεων, η οποία προέβη επιπλέον σε ακύρωση της συνάντησης που είχε καθοριστεί για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, κατά την οποία τεχνοκρατική ομάδα της ΑΗΚ Παραγωγή θα ενημέρωνε για το πλάνο ανάπτυξης του Η/Σ Δεκέλειας.

Ο πρώτιστος και κυρίαρχος ρόλος του προέδρου της ΡΑΕΚ είναι η λήψη έγκαιρα έμπρακτων ρυθμιστικών αποφάσεων για τον τομέα της ενέργειας που να εξασφαλίζουν τις άμεσες και βραχυπρόθεσμες ανάγκες του που είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του, τονίζουν οι οργανώσεις και εκφράζουν την ανησυχία τους για ζητήματα που αφορούν την επάρκεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τις αποφάσεις που σχετίζονται με την παραχώρηση αδειών παραγωγής ηλεκτρισμού.

Δεδομένου πως το ηλεκτρικό σύστημα της Κύπρου είναι μικρό και απομονωμένο και ως τέτοιο απαιτεί γρήγορες και σωστές ρυθμιστικές αποφάσεις στη βάση της κυβερνητικής πολιτικής προς το συμφέρον του καταναλωτή, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΗΚ αναμένουν από τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου να προβεί έγκαιρα και άμεσα στις δέουσες ενέργειες, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Σκόπιμα παρέσυρε την άτυχη Ελένη ο οδηγός – Βιντεοσκόπησε ο ίδιος το όλο συμβάν

Τάφος – Οπλοστάσιο: Βρήκαν βόμβα έτοιμη για χρήση – Τους «χάλασαν» τα σχέδια οι Αρχές

Μονή Αββακούμ: Απαντά στον δικηγόρο του Μητροπολίτη Ταμασού ο Βαβούσκος - «Συνιστά ομολογία ότι δεν είχαν κάνει τίποτε»

Επίδομα τέκνου: Αυξημένο κατά 3,7% φέτος - Δείτε αναλυτικά πόσα και πότε θα τα λάβετε

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το γλυκό στιγμιότυπο που πόσταρε από τη βάφτιση της κόρης τηςΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top