ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντεχνίες ΑΗΚ: Ζητούν τη λήψη αποφάσεων από την ΡΑΕΚ για στρατηγική στην Ενέργεια - Ακυρώθηκε η μεταξύ τους συνάντηση

Συντεχνίες ΑΗΚ: Ζητούν τη λήψη αποφάσεων από την ΡΑΕΚ για στρατηγική στην Ενέργεια - Ακυρώθηκε η μεταξύ τους συνάντηση

Τη λήψη έμπρακτων ρυθμιστικών αποφάσεων για τον τομέα της ενέργειας ζητούν από τον πρόεδρο της ΡΑΕΚ οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΗΚ με ανακοίνωσή τους την Πέμπτη.

Όπως αναφέρεται, το Υπουργείο Ενέργειας με τις επιστολές του ημερομηνίας 30/1/2023 και 03/02/2023 έχει καθορίσει τη θέση του Κράτους με ξεκάθαρες αποφάσεις όσον αφορά την ακολουθητέα στρατηγική πολιτική στον Τομέα Ενέργειας με αντικείμενο την αναγκαία εμπλοκή και ρόλο της ΑΗΚ σε κρίσιμα θέματα που αφορούν τον Τομέα, τόσο στη συμβατική παραγωγή, όσο και στα ΑΠΕ.

Προστίθεται πως οι ξεκάθαρες αυτές αποφάσεις πολιτικής του κράτους για τον τομέα της ενέργειας παρέχουν στη ΡΑΕΚ τη δυνατότητα να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες μέσα στα πλαίσια των ρυθμιστικών αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων της.

Σημειώνεται ωστόσο πως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από μέρους της ρυθμιστικής αρχής για λήψη σχετικών αποφάσεων, η οποία προέβη επιπλέον σε ακύρωση της συνάντησης που είχε καθοριστεί για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, κατά την οποία τεχνοκρατική ομάδα της ΑΗΚ Παραγωγή θα ενημέρωνε για το πλάνο ανάπτυξης του Η/Σ Δεκέλειας.

Ο πρώτιστος και κυρίαρχος ρόλος του προέδρου της ΡΑΕΚ είναι η λήψη έγκαιρα έμπρακτων ρυθμιστικών αποφάσεων για τον τομέα της ενέργειας που να εξασφαλίζουν τις άμεσες και βραχυπρόθεσμες ανάγκες του που είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του, τονίζουν οι οργανώσεις και εκφράζουν την ανησυχία τους για ζητήματα που αφορούν την επάρκεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τις αποφάσεις που σχετίζονται με την παραχώρηση αδειών παραγωγής ηλεκτρισμού.

Δεδομένου πως το ηλεκτρικό σύστημα της Κύπρου είναι μικρό και απομονωμένο και ως τέτοιο απαιτεί γρήγορες και σωστές ρυθμιστικές αποφάσεις στη βάση της κυβερνητικής πολιτικής προς το συμφέρον του καταναλωτή, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΗΚ αναμένουν από τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου να προβεί έγκαιρα και άμεσα στις δέουσες ενέργειες, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top