ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τρομοκρατική ενέργεια» το επεισόδιο κατά Accept – ΛΟΑΤΚΙ - Πληθώρα μηνυμάτων καταδίκης της ομοφοβικής επίθεσης

«Τρομοκρατική ενέργεια» το επεισόδιο κατά Accept – ΛΟΑΤΚΙ - Πληθώρα μηνυμάτων καταδίκης της ομοφοβικής επίθεσης

Το χθεσινοβραδινό επεισόδιο στο ΤΕΠΑΚ, σε εκδήλωση της ΦΕΤΕΠΑΚ και της Accept – ΛΟΑΤΙ, αποτελεί μια τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απόψεων σε ένα Πανεπιστήμιο, δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης.

Κληθείς να σχολιάσει την εισβολή κουκουλοφόρων στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ΦΕΤΕΠΑΚ και Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου για ενημέρωση φοιτητών/τριών για τις δράσεις της οργάνωσης, ο Πρύτανης ανέφερε ότι αυτή η ενέργεια πρέπει να μπει στη σωστή της διάσταση.

Είναι, σημείωσε, «μια τρομοκρατική ενέργεια εις βάρος της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απόψεων σε ένα Πανεπιστήμιο, που είναι η ουσία και ο πυρήνας των δράσεων που πρέπει να έχει ένα Πανεπιστήμιο» και διαμήνυσε πως «δεν θα το αφήσουμε έτσι και ήδη μέλη της φοιτητικής κοινότητας προχώρησαν με καταθέσεις στην Αστυνομία».

Ερωτηθείς σχετικά ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ είπε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται μέλη της φοιτητικής κοινότητας και εξέφρασε την πεποίθηση πως «μέσα από τις δράσεις που έχουμε κάνει διαχρονικά, είμαστε μια κοινότητα η οποία είναι ανεκτή στην διαφορετικότητα και στη διαφορετική άποψη».

Ωστόσο υπέδειξε ότι εάν υπάρξουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ήταν εμπλεκόμενοι, «να είστε σίγουροι ότι θα το χειριστούμε με αποφασιστικότητα και σίγουρα θα τιμωρηθούν».

Ο Πρύτανης Ζαφείρης χαιρέτησε τις ενέργειες της Φοιτητικής Ένωσης να διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις και εξέφρασε τη στήριξη των Πρυτανικών Αρχών, ενώ τόνισε ότι «δεν θα ανεχθούμε να ασκηθεί οποιαδήποτε κριτική γιατί η ΦΕΤΕΠΑΚ διοργάνωσε μια τέτοια εκδήλωση». «Αντιθέτως, μια τέτοια κριτική θα είναι συνεισφορά στην τρομοκρατία», υπέδειξε.

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν, δήλωσε ότι πέραν του πυροσβεστήρα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και κάποια αντισηπτικά που ρίφθηκαν, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ζημιές, ωστόσο ο ίδιος θα το διαπιστώσει σε επί τόπου επίσκεψη του κατά τη διάρκεια της μέρας.

Καταδικαστέο το περιστατικό κατά ΛΟΑΤΙ στο ΤΕΠΑΚ λέει ο Δήμος Λεμεσού

Με ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού «καταδικάζει απερίφραστα» την χθεσινοβραδινή εισβολή κουκουλοφόρων σε εκδήλωση της ΦΕΤΕΠΑΚ και της Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου στο ΤΕΠΑΚ και τον τραυματισμό ενός φοιτητή.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Λεμεσού, «τέτοιες πράξεις βίας δεν είναι αποδεκτές σε ένα κράτος δημοκρατικό, όπου ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του κάθε πολίτη πρέπει να θεωρούνται δεδομένα».

Η προσπάθεια για άρση κάθε μορφής διάκρισης, που στερεί τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών, πρέπει να είναι συνεχής και κοινή, προσθέτει.

Τέλος, ο Δήμος Λεμεσού εκτιμά ότι η διερεύνηση του επεισοδίου, από την Αστυνομία, θα φέρει αποτελέσματα.

Την καταδίκη της για το περιστατικό βίας στο ΤΕΠΑΚ εκφράζει η Πρόεδρος της Βουλής

Την καταδίκη της για το περιστατικό βίας που έλαβε χώρα την Τετάρτη το βράδυ στο ΤΕΠΑΚ εξέφρασε με ανάρτησή της στο Twitter το πρωί της Πέμπτης η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο το περιστατικό βίας και εκφοβισμού στο ΤΕΠΑΚ», ανέφερε η κ. Δημητρίου, προσθέτοντας πως «τέτοιες συμπεριφορές είναι επικίνδυνες για τη Δημοκρατία μας» και κάλεσε την Αστυνομία Κύπρου να εντοπίσει και να οδηγήσει άμεσα τους δράστες στη δικαιοσύνη.

Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για επίθεση κουκουλοφόρων σε εκδήλωση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Καταδικάζουμε απερίφραστα και με τον πλέον έντονο τρόπο την επίθεση κουκουλοφόρων στη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου στο ΤΕΠΑΚ.

Κάθε συμπεριφορά και επίθεση κατά οποιουδήποτε αλλά και κατά του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα μας βρει απέναντί της.

Ούτε ο φόβος ούτε και η ρητορική μίσους που εκπορεύεται από κουκουλοφόρους, έχουν θέση στην κοινωνία μας.

To ΑΚΕΛ καταδικάζει τη φασιστική επίθεση σε εκδήλωση της ΦΕΤΕΠΑΚ

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει απερίφραστα την φασιστική επίθεση κουκουλοφόρων στην χθεσινοβραδινή εκδήλωση της Φοιτητικής Ένωσης του ΤΕΠΑΚ μαζί με την Accept – LGBTI Cyprus.

Τέτοια περιστατικά συνιστούν ευθεία επίθεση στη δημοκρατία, στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών και στ’ ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτές οι συμπεριφορές δεν έπεσαν από τον ουρανό. Τις εξέθρεψε η ρητορική μίσους και ρατσισμού στον δημόσιο λόγο, ειδικά όταν προέρχεται από πολιτικά πρόσωπα και εκτρέφεται όταν επιδεικνύεται ανοχή.

Το ΑΚΕΛ απαιτεί άμεση και πλήρη διερεύνηση του περιστατικού, συλλήψεις και παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

ΕΔΕΚ: Καταδικαστέα τα επεισόδια. Ο σεβασμός έναντι της διαφορετικότητας είναι επιβεβλημένος

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, καταδίκασε τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο ΤΕΠΑΚ σημειώνοντας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα εξής:

"Καταδικαστέα και απαράδεκτα τα ντροπιαστικά επεισόδια κατά των Accept – ΛΟΑΤΚΙ στη διάρκεια της εκδήλωσης στο ΤΕΠΑΚ. Ο σεβασμός έναντι της διαφορετικότητας είναι επιβεβλημένος σε μία δημοκρατική κοινωνία. Η βία και η τρομοκρατία που σκοπό έχει την περιθωριοποίηση και τον εκφοβισμό των συνανθρώπων μας δεν είναι αποδεκτά και ούτε έχουν θέση σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Αναμένουμε άμεσα τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας".

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top