Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου: «Είναι δεδομένο ότι είναι ακροδεξιά στοιχεία» - Στόχος μια κοινωνία που να είναι όλοι αποδεκτοί

Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου: «Είναι δεδομένο ότι είναι ακροδεξιά στοιχεία» - Στόχος μια κοινωνία που να είναι όλοι αποδεκτοί

Τη θέση ότι οι κουκουλοφόροι που εισέβαλαν στην εκδήλωση της ΦΕΤΕΠΑΚ και της Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου, στο ΤΕΠΑΚ, αποτελούν ακροδεξιά στοιχεία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της οργάνωσης Νικόλας Τρύφων, καταδικάζοντας το χθεσινοβραδινό περιστατικό.

Σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου ανέφερε ότι η οργάνωση καταδικάζει το περιστατικό αλλά την ίδια ώρα χαιρετίζει την τοποθέτηση του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Υπάρχει και η στήριξη από το ΤΕΠΑΚ και τους φοιτητές», είπε ο κ.Τρύφων, υποδεικνύοντας ότι η οργάνωση βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο μετά από πρόσκληση των ίδιων των φοιτητών/τριών, «που απαιτούν Παιδεία και ανταπόκριση στις ανάγκες τους».

Την ίδια ώρα ανέφερε πως παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε και τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο εκδήλωσης της οργάνωσης στο ΤΕΠΑΚ, με αφορμή την Πορεία Υπερηφάνειας 2022, όπου κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην αίθουσα και πέταξαν φυλλάδια υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας, όπως είπε.

Υποστήριξε δε ότι «είναι θέσεις και δηλώσεις από ακροδεξιά στοιχεία ή ακόμη και της εκκλησίας, που οδηγούν σε τέτοιες λανθασμένες και άκυρες αντιλήψεις για την κοινωνία που ζούμε ή που θέλουμε να ζούμε» και ότι «η σιωπή και η μη λήψη θέσης, από κάποιους, στη βάση της πραγματικότητας, οδηγούν σε αυτά τα φαινόμενα».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ.Τρύφων ανέφερε ότι, όπως και στο προηγούμενο περιστατικό του Σεπτέμβρη, «είναι δεδομένο ότι είναι ακροδεξιά στοιχεία» και διαμήνυσε ότι η οργάνωση δεν φοβάται και συνεχίσει το έργο της.

«Εμείς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που να είναι όλοι αποδεκτοί και κανένας να μην ενοχλεί κανένα», ανέφερε και πρόσθεσε πως «όταν ξέρεις ότι κάνεις το σωστό και ιδιαίτερα για τη νεολαία του αύριο, δεν σε σταματά τίποτα».

Ωστόσο, συνέχισε, «κάποιοι θεωρούν ότι, μέσα σε μια δημοκρατία, μπορούν και πρέπει να επιβάλουν τα δικά τους πιστεύω σε κάποιους άλλους» ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα από τις έρευνες της Αστυνομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Στη Βάση Ακρωτηρίου το ελικόπτερο Merlin - Ίσως αποπλεύσει αύριο ο «Δράκος» - Νέες προειδοποιήσεις Ερντογάν στο Ιράν

LIVE: Στη Βάση Ακρωτηρίου το ελικόπτερο Merlin - Ίσως αποπλεύσει αύριο ο «Δράκος» - Νέες προειδοποιήσεις Ερντογάν στο Ιράν

Φλέγεται η Μέση Ανατολή για δέκατη ημέρα, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων απέναντι στην Τεχεράνη και τη Βηρυτό. Το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones, βάζοντας στο στόχαστρο το Τελ Αβίβ, αλλά και χώρες του Κόλπου. To μεσημέρι βρέθηκαν στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE